Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
17°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Σε απόγνωση οι μικροπωλητές της Ξάνθης-Ετοιμάζουνε διαμαρτυρία το πρωί της Πέμπτης στη Λαϊκή αγορά.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι μικροπωλητές της Λαϊκής αγοράς Ξάνθης και το δείχνουνε με οποιοδήποτε τρόπο μετά τα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση για την αποφυγή εξάπλωσης του covid-19 τα οποία για αυτούς είναι καταστροφικά.

Για το λόγο αυτό ετοιμάζουνε διαμαρτυρία το πρωί της Πέμπτης 24 Δεκεμβρίου στις  7 το πρωί στην περιοχή της Λαϊκής αγοράς της Ξάνθης αφού δεν έχουν κάποια άλλη λύση μετά και την επιστολή που κοινοποίησαν στον  Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη με όλα τα αιτήματα τους από την οποία όπως λένε δεν έλαβαν ποτέ καμία απάντηση.

Παρακάτω η επιστολή στο Πρωθυπουργό της χώρας:

Ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Κοινοποίηση: Υπουργό ανάπτυξης και επενδύσεων κ.Άδωνη Γεωργιάδη. Υπουργο οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα Αναπληρωτή υπουργό ανάπτυξης και επενδύσεων κ.Νικο Παπαθανάση . Αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη Ξάνθη: 13-12-2020.. Εκ μέρους του Σωματείου μικροπωλητών Νομού Ξάνθης” Με μεγάλη μου λύπη, διαπιστώνω ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μεριμνά με την αρχή της ισότητας για το σύνολο των πολιτών στις δυσμενείς συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας. Οι νέες συνθήκες διαβίωσης έχουν προκαλέσει δραματικά προβλήματα σε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στους μικροπωλητές βιομηχανικών ειδών. Από τον Μάρτιο του 2020, όταν ο Κορωνοϊός έκανε έντονα την εμφάνισή του, το ελληνικό εμπόριο άρχισε να φθίνει δραματικά, με αποτέλεσμα όλες οι οικογένειες της Χώρας οι οποίες είχαν αυτήν την δραστηριότητα ως μοναδικό έσοδο διαβίωσης, να μένουν χωρίς την δυνατότητα να εξασφαλίσουν “τα προς το ζην”. Αυτό συνέβη, διότι οι όροι και οι προϋποθέσεις που τέθηκαν από τους αρμόδιους για την λήψη της χρηματικής βοήθειας, ήταν αδύνατον να καλυφθούν από τους περισσότερους μικροπωλητές βιομηχανικών ειδών. Οι μήνες πέρασαν και φτάσαμε στο σήμερα, όπου και πάλι πολλοί μικροπωλητές βρίσκονται στο “Έλεος του Θεού”, χωρίς καμία κρατική αρωγή και μέριμνα. Την ίδια στιγμή που υπέρογκα ποσά παρέχονται σε εταιρείες κολοσσούς όπως η Aegean -η οποία έλαβε 120.000.000 ευρώ χωρίς να υπάρχει συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου- οι μικροπωλητές των βιομηχανικών ειδών, παρότι εργάζονται και εισφέρουν στο ελληνικό κράτος, δεν κρίθηκαν κατάλληλοι για να λάβουν οικονομική στήριξη. Δυστυχώς, η Ελληνική Κυβέρνηση φαίνεται να θεωρεί πολίτες δεύτερης κατηγορίας εκείνους που δεν είναι μεγαλοεπιχειρηματίες και η μέριμνά της για αυτές τις οικογένειες και τα παιδιά τους, είναι ελλιπής έως ανύπαρκτη. Ίσως οι αυτού του είδους επιχειρηματικά δρώντες, δεν έχουμε θέση στην μεταμνημονιακή οικονομική πολιτική της Χώρας και με αφορμή τα μέτρα κατά της πανδημίας, αποτελούν μοναδική ευκαιρία για να εξαφανιστουμε απ’ τον οικονομικό χάρτη και εν τέλει από τον τόπο μας και την πατρίδα μας. Κε. Πρωθυπουργε Η επιστρεπτεα προκαταβολή που ορθώς εξαγγειλατε και υλοποιήσατε δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό δεν έφτασε σε δικαιούχους λόγω των όρων που βάλατε. Ελπίζω να αναθεωρήσουν τα αρμόδια υπουργεία την απόφαση τους. Από τις 7 Νοεμβρίου με εντολή σας έχουν αναστείλει την λειτουργία τους όλες οι επιχειρήσεις. Σωστά πράξατε. Η υγεία είναι το ύψιστο αγαθο. Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ότι απαραίτητη προϋπόθεση της δημοκρατίας είναι η δικαιοσύνη . Περιμένουμε την αποζημίωση ειδικού σκοπού που υποσχέθηκαν οι υπουργοί σας για να μπορέσουν όλες αυτές οι οικογένειες να παρέχουν τα άκρως απαραίτητα προς της οικογένειές τους με αξιοπρέπεια. Άμεσα.. ..Πριν φτάσουμε σε σημείο να πεθαίνουν άνθρωποι από την πείνα αντί από κορωνοιο.

Με εκτιμηση και σεβασμό Ηλίας Συμεών