Main Menu

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
13°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Στρατιωτική θητεία: Από Μάιο η αύξηση σε 12μηνο- Ποιους φαντάρους αφορά.

Θα καθυστερήσει καθώς φαίνεται η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον Στρατό Ξηράς -θυμίζουμε η θητεία είναι ήδη 12μηνη στην Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.

Το 12μηνο έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μιλώντας στη ΔΕΘ. Η θέσπισή του, ωστόσο και για τον Στρατό Ξηράς αναμένεται από τον Μάιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, ο αρχικός προγραμματισμός του υπουργείου Άμυνας προέβλεπε να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία από 9 σε 12 μήνες στην ΕΣΣΟ του Μαρτίου. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος προγραμματισμός έχει καθυστερήσει και το πιθανότερο είναι η αύξηση στη θητεία των στρατιωτών του Στρατού Ξηράς να γίνει στην κατάταξη του Μαΐου.

Ποιους θα αφορά το 12μηνο

Η αύξηση της θητείας, ωστόσο, δεν θα είναι για όλους τους οπλίτες του Στρατού Ξηράς, αλλά μόνο για όσους δεν υπηρετούν σε περιοχές της μεθορίου.

Συγκεκριμένα, όσοι στρατιώτες υπηρετήσουν όλη τη θητεία τους σε νησιά και Έβρο θα εξακολουθούν να υπηρετούν για 9 μήνες. Εάν, όμως, ύστερα από τη βασική τους εκπαίδευση πάρουν μετάθεση για στρατόπεδο που δεν ανήκει στις παραπάνω περιοχές, οι στρατιώτες θα υπηρετούν τρεις μήνες παραπάνω.