Main Menu

“Λέανδρος”: Στα λευκά η ορεινή Ξάνθη-Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Τα δόντια έχει ξεκινήσει να δείχνει ο “ο Λέανδρος” στην Ελλάδα αλλά και στη περιοχή της Θράκης καθώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουν κάνει την εμφάνιση τους στη Ξάνθη ενώ στα “λευκά” έχει ντυθεί η ορεινή περιοχή όπως τις φώτο που βλέπουμε παρακάτω από τη Χαιντού.

Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, ουρανός, βουνό, χιόνι, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Από το βράδυ της Παρασκευής έχουμε νέα πτώση της θερμοκρασίας με το θερμόμετρο να δείχνει μέχρι και -2 βαθμούς το πρωί της Παρασκευής στη Ξάνθη και στις περισσότερες περιοχές της Θράκης.

Χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από το βράδυ της Παρασκευής στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και έως το πρωί του Σαββάτου θα επεκταθούν σε όλα τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης χώρας.

Η θερμοκρασία στη Θράκη θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς, στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως -2, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -4 έως 2, στην Ήπειρο από -4 έως 8, στη Θεσσαλία από -2 έως 3, στη Δυτική Στερεά από 2 έως 7, στην Ανατολική Στερεά από -1 έως 6, στη Δυτική Πελοπόννησο από 4 έως 10, στην Ανατολική Πελοπόννησο από 2 έως 7, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 9, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 7, στις Κυκλάδες από 6 έως 14, στα Δωδεκάνησα από 8 έως 15 και στην Κρήτη από 10 έως 17 βαθμούς. Η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του 24ωρου, με εξαίρεση το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το βράδυ του Σαββάτου και από το πρωί της Κυριακής