Main Menu

JTI: Διάκριση για 9η συνεχόμενη χρονιά από το Top Employers Institute στην Ελλάδα.

 H JTI διακρίθηκε για 9η συνεχή χρονιά ανάμεσα στις εταιρείες που αξιολογήθηκαν από το Top Employers Institute στην Ελλάδα σχετικά με το εργασιακό τους περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της ανεξάρτητης έρευνας που διεξάγει κάθε χρόνο και στην Ελλάδα ο διεθνούς κύρους οργανισμός Top Employers Institute, απένειμε τον τίτλο του «Top Employer» στην JTI Ελλάδας, ως αναγνώριση για τις εξαιρετικές εργασιακές συνθήκες τις οποίες παρέχει, την καλλιέργεια και ανάπτυξη του ταλέντου των εργαζομένων της σε όλα τα επίπεδα και την πρόοδο που έχει σημειώσει για τη βελτιστοποίηση των εργασιακών πρακτικών της που αφορούν την ευημερία, την ποικιλομορφία και τη συμπερίληψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αναγνώριση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σημαντικών διακρίσεων που έχει αποσπάσει η JTI Ελλάδας αναφορικά με τις εργασιακές πρακτικές που ακολουθεί, όπως η πρόσφατη κατάκτηση της Πιστοποίησης του Great Place to Work®.

«O τίτλος του ‘Κορυφαίου Εργοδότη’ στην Ελλάδα από το παγκοσμίου φήμης Top Employers Institute και μάλιστα για 9η διαδοχική χρονιά, μας κάνει να αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι», τονίζει η People & Culture Director της JTI Hellas, κ. Julie McNamara η οποία προσθέτει: «Η διάκριση αυτή δικαιώνει τις διαρκείς προσπάθειές μας για διασφάλιση εξαιρετικών συνθηκών εργασίας και ταυτόχρονα αποτελεί για εμάς μια επιβεβαίωση ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο της δημιουργίας ενός ασφαλούς και ευέλικτου περιβάλλοντος για όλους τους εργαζομένους μας, ανεξαρτήτως της θέσης και του ρόλου τους στην εταιρεία. Στέλνει επίσης ένα ηχηρό μήνυμα στους μελλοντικούς εργαζόμενούς μας: Παρέχουμε συνεχώς στους ανθρώπους μας την ευκαιρία να αναπτύξουν την καριέρα τους υπό τις καλύτερες συνθήκες, ώστε να αποδώσουν στο μέγιστο τις ικανότητές τους, όντας πάντα ο εαυτός τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τις πρακτικές που αξιολογήθηκαν και αφορούν στους γενικούς εργασιακούς κανόνες, το Top Employers Institute έλαβε υπόψη και ορισμένες ακόμη νέες πρωτοβουλίες της JTI που έχει θέσει σε εφαρμογή από τις αρχές του έτους και οι οποίες συνέβαλαν καθοριστικά στην κατάκτηση της φετινής πιστοποίησης της εταιρείας στην Ελλάδα:

Family leave: Πρόκειται για μια νέα και πρωτοποριακή πρωτοβουλία της JTI να παρέχει έως και 20 εβδομάδες πληρωμένης άδειας σε νέους γονείς, ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού ή τρόπου απόκτησης παιδιού. Η άδεια, συνολικής διάρκειας 20 εβδομάδων, αφορά τόσο τη μητέρα όσο και τον πατέρα εργαζόμενο στην εταιρεία. Πρόκειται για μια σημαντική διαφοροποίηση η οποία καταδεικνύει την ουσιαστική μέριμνα της εταιρείας για τους εργαζομένους της.

Mentoring program:  Η JTI υλοποιεί πρόγραμμα συμβουλευτικής καθοδήγησης μεταξύ ενός έμπειρου διευθυντικού στελέχους και ενός εργαζόμενου της εταιρείας, με στόχο την προσωπική και επαγγελματική του ανάπτυξη.

Η Japan Tobacco International στον κόσμο

H Japan Tobacco International – JTI είναι μέλος του Ομίλου Εταιρειών Japan Tobacco Inc ο οποίος ανήκει κατά 1/3 στο Ιαπωνικό Δημόσιο.  Αποτελεί μια κορυφαία διεθνή εταιρεία προϊόντων καπνού και ατμίσματος με επιχειρηματική δραστηριότητα σε περισσότερες από 130 χώρες ανά τον κόσμο.  Είναι ο κάτοχος παγκοσμίως του σήματος Winston, της δεύτερης μεγαλύτερης μάρκας τσιγάρων στον κόσμο, καθώς και του Camel, εκτός ΗΠΑ.  Στα διεθνή εμπορικά σήματα της εταιρείας συγκαταλέγονται και τα Mevius και LD.  Η JTI είναι επίσης ένας σημαντικός παίκτης της παγκόσμιας αγοράς προϊόντων ατμίσματος με το ηλεκτρονικό τσιγάρο Logic και στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού με το Ploom.  Με κεντρικά γραφεία στη Γενεύη στην Ελβετία, η JTI απασχολεί περισσότερους από 44.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.  Το 2021 έλαβε, για 7η συνεχή χρονιά, την πιστοποίηση του Κορυφαίου Εργοδότη Παγκόσμια και συγκαταλέγεται στις 16 διεθνείς εταιρείες που διακρίθηκαν φέτος. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.jti.com.

Η Japan Tobacco International στην Ελλάδα

Η JTI έχει αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια και είναι σήμερα η 2η μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού στην ελληνική αγορά.  Με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η εταιρεία συνεισφέρει ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας σε ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού και ταυτόχρονα στηρίζει την τοπική οικονομία και τον καπνικό κλάδο ο οποίος παρέχει πόρους σε περισσότερες από 50.000 οικογένειες.  Διαθέτει στην ελληνική αγορά τις διεθνείς μάρκες Winston, Camel και Old Holborn, το ηλεκτρονικό τσιγάρο Logic, καθώς και τα παραδοσιακά σήματα BF και GR της ΣΕΚΑΠ.  Εκτός από την εγχώρια αγορά, η JTI έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, απασχολώντας συνολικά 300 εργαζόμενους. Το 2021 η JTI Hellas πιστοποιήθηκε από το Top Employers Institute ως ένας από τους Κορυφαίους Εργοδότες στην Ελλάδα, για 9η συνεχή χρονιά.

Με την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ το 2018, η JTI διαθέτει πλέον τόσο παραγωγική όσο και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα. Η JTI, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα και την αξία της διατήρησης και ανάπτυξης της παραγωγικής μονάδας σε αυτήν την ακριτική περιοχή (Ξάνθη), τόσο για την τοπική όσο και την εθνική οικονομία, επενδύει συστηματικά στην αναβάθμιση και ανάπτυξη του εργοστασίου η οποία μέχρι και το 2020 ξεπερνά τα 30 εκατ. δολάρια.  Στο ίδιο αναπτυξιακό πλαίσιο, από τον Οκτώβριο του 2019 παράγει στην Ελλάδα το Winston για την κάλυψη των αναγκών της εγχώριας αγοράς και για εξαγωγές σε χώρες της Ευρώπης, καθώς και το Camel που προορίζεται για εξαγωγές στην ΕΕ.

Το Ινστιτούτο Top Employers

Το Top Employers Institute είναι η παγκόσμια αρχή για την αναγνώριση της αριστείας στις Πρακτικές Ανθρώπινου Δυναμικού. Ο οργανισμός ενισχύει την ανάπτυξη και διάδοση αυτών των πρακτικών προκειμένου να εμπλουτίσει τον εργασιακό κόσμο. Μέσω του προγράμματος πιστοποίησης Top Employer, οι συμμετέχουσες εταιρείες μπορούν να επικυρωθούν, να πιστοποιηθούν και να αναγνωριστούν ως επίλεκτοι εργοδότες. Το Top Employers Institute ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια και μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει 1.691 οργανισμούς σε 120 χώρες /περιφέρειες.  Οι κορυφαίοι εργοδότες που έχουν λάβει αυτή την πιστοποίηση επηρεάζουν θετικά τη ζωή περισσότερων από 7 εκατομμυρίων εργαζομένων παγκοσμίως.