Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
12°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Αγανακτισμένος πολίτης για Νοσοκομεία Ξάνθης και Καβάλας: “Πότε θα μπορέσουμε επιτέλους να κλείσουμε ένα ραντεβού στα τακτικά ιατρεία?”

To απόγευμα της Τρίτης γίναμε αποδέκτες ενός email από έναν αγανακτισμένο πολίτη ο οποίος περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Ξάνθης και Καβάλας και συγκεκριμένα στα τακτικά ιατρεία των Νοσοκομείων στα οποία μετά απο προσπάθειες δεν κατάφερε να κλείσει ραντεβού.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Το προηγούμενο διάστημα προσπάθησα να κλείσω ραντεβού στα τακτικά ιατρεία των Γενικών Νοσοκομείων Ξάνθης και Καβάλας. Η προσπάθειά μου ήταν μάταιη μιας και μου απάντησαν πως η λειτουργία των τακτικών ιατρείων έχει ανασταλεί. Την ίδια στιγμή όμως έκλεισα ραντεβού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης που αν και το έχουν χαρακτηρίσει νοσοκομείο αναφοράς για τον covid 19 δουλεύει κανονικά.

Ρωτάω, για ποιο λόγο δε λειτουργούν τα τακτικά ιατρεία στα νοσοκομεία Ξάνθης και Καβάλας; Έχουμε τη δυνατότητα σε αυτές τις συνθήκες κρίσης να πηγαινοερχόμαστε 200 χιλιόμετρα για μια εξέταση; Όπως σωστά έγραψε πρόσφατα και το σωματείο των νοσοκομειακών γιατρών της Ξάνθης : «Τα νοσοκομεία μετά από σχεδόν δώδεκα μήνες στασιμότητας πρέπει να λειτουργήσουν γι αυτό που είναι προορισμένα. Πρέπει να ανοίξουν τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία να ενεργοποιηθούν τα χειρουργεία, να γίνουν ενδοσκοπήσεις να γίνουν απεικονιστικές εξετάσεις….”

Ρωτάω όποιον/α είναι υπεύθυνος/η, πότε θα μπορέσουμε επιτέλους να κλείσουμε ραντεβού στα τακτικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου της Ξάνθης;

Κώστας Ξανθόπουλος

Πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Βιομηχανίας ΡΟΔΟΠΗ –ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ