Main Menu

e- Λιανικό: Επιδότηση 5.000 ευρώ για e-shop – Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις, ποιοι είναι δικαιούχοι.

Ανοίγει αύριο Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop): Επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου μπορούν να επιδοτηθούν και να πάρουν άμεσα ποσά έως 5.000 ευρώ είτε για e-shop που… θα φτιάξουν στο μέλλον, είτε εάν το δημιούργησαν από τις 18 Μαρτίου 2020 έως και σήμερα.

Μέσω του προγράμματος e-Λιανικό θα χρηματοδοτείται σε ποσοστό 100% η δαπάνη για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop): Τo συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί γι’ αυτή τη δράση θα είναι 80 εκατ. ευρώ, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως θα το «μοιραστούν» σχεδόν 16.000 επιχειρήσεις. Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι δεν απαιτείται πλέον η εκ των προτέρων υλοποίηση του ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς στις επιχειρήσεις θα δοθεί χρόνος έξι (6) μηνών αφού ενταχθούν, για να υλοποιήσουν το έργο τους.

Επιπλέον, το πρόγραμμα καλύπτει και εκείνες τις επιχειρήσεις που έχουν ήδη διαμορφώσει το ηλεκτρονικό τους κατάστημα εν μέσω πανδημίας και συγκεκριμένα εκείνες που το «έστησαν» από τις 18 Μαρτίου 2020 και μετά. Στο πρόγραμμα e-Λιανικό όσες επιχειρήσεις μετέχουν διακρίνονται σε υφιστάμενεςεφόσον έχουν συσταθεί έως και την 30.09.2019 και νεοσύστατεςεφόσον έχουν συσταθεί από 1/10/2019 και μέχρι τις 7/11/2020.

Η Δράση «e-Λιανικό» έχει στόχο την επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού αυτών, να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους και να διασφαλιστεί η συνέχεια της οικονομικής δραστηριότητας τους.