Main Menu

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
12°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio
Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Ισχυρός σεισμός 5,9 ρίχτερ στην Ελασσόνα-Κουνήθηκε και η Ξάνθη.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Ελασσόνα. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε επίκεντρο 16 χλμ νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας, με εστιακό βάθος 11,3 χλμ. Η σεισμ΄ςο ήτο τόσο ισχυρός που έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην πόλη της Ξάνθης

Αναφορές ότι έπεσαν δύο σπίτια

Πανικός επικρατεί εδώ και λίγη ώρα στην Ελασσόνα έπειτα από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Εκεί που λίγο οι κάτοικοι της πόλης πήγαν να ηρεμήσουν, βγήκαν έντρομοι στους δρόμους, φώναζαν «βοήθεια» και έτρεχαν προς την πλατεία της πόλης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν και δύο σπίτια που έχουν πέσει με μία γυναίκα, μάλιστα, να τρέχει και να καλεί σε βοήθεια την Πυροσβεστική. Μάλιστα, η γυναίκα μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε: «Δεν έχω καθαρή εικόνα αυτή τη στιγμή. Ίσως έχουν πέσει ένα ή δύο σπίτια και στο ένα έχει πιάσει φωτιά. Δεν ξέρουμε ακόμα αν υπήρχαν μέσα άνθρωποι».

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Λέκκας: Ήταν μια έκπληξη για εμάς ο νέος σεισμός

Ήταν μια έκπληξη για εμάς ο νέος σεισμός”, δήλωσε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας στην ΕΡΤ υπογραμμίζοντας πως ενεργοποιήθηκε ένας άλλος κλάδος του ρήγματος, ο βόρειος κλάδος του Μεσοχωρίου. Το μήνυμα που έστειλε στους κατοίκους της περιοχής είναι να μην παραμένουν στα σπίτια τους.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ ανέφερε πως “το επίκεντρο του σεισμού είναι σε απόσταση 15 χιλιομέτρων Βόρεια του Μεσοχωρίου. Ουσιαστικά ενεργοποιήθηκε ένας άλλος κλάδος του ρήγματος, που δεν ήταν γνωστός μέχρι τώρα. Το ρήγμα σταματούσε στο Μεσοχώρι και δεν ήταν χαρτογραφημένο ρήγμα Βόρεια του Μεσοχωρίου. Έχουμε να κάνουμε με έναν καινούργιο κλάδο του ρήγματος που ξεφεύγει από τις κατοικημένες περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ταρακουνήθηκαν Βόλος και Τρίκαλα – Ο κόσμος βγήκε ξανά στους δρόμους

Φόβος και αναστάτωση απόψε στον Βόλο, αλλά και στην Δυτική Θεσσαλία εξ αιτίας της πολύ ισχυρής δόνησης στις 20.38 που ταρακούνησε και πάλι την περιοχή. Χιλιάδες κάτοικοι του Βόλου βγήκαν και απόψε στους δρόμους, στις πλατείες και στην παραλία, αφού η νέα ισχυρή δόνηση είχε και πάλι μεγάλη διάρκεια, αλλά χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες της περιοχής.

Στα Τρίκαλα ο νέος πολύ δυνατός σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την περιοχή και ο κόσμος βγήκε σε δρόμους και πλατείες φοβούμενος τα χειρότερα.

Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης ο οποίος εξέφρασε μεν την ανησυχία του για τον πολύ ισχυρό σεισμό, αλλά τόνισε ότι προς το παρόν δεν αναφέρθηκαν περαιτέρω προβλήματα από τα υπάρχοντα στα χωριά στα ανατολικά του Νομού και στα όρια με την Λάρισα, που βρίσκονται πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Καρδίτσα και σε όλο τον θεσσαλικό κάμπο.

Πρόκειται για έναν πολύ ισχυρό μετασεισμό, μετά τον χθεσινό μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12.16 αναστατώνοντας ολόκληρη τη Θεσσαλία. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 16 χλμ. νότια της Ελασσόνας και το εστιακό βάθος 7,8 χλμ., ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.

Από τον σεισμό ταρακουνήθηκε ολόκληρη η Θεσσαλία, με τους κατοίκους της Λάρισας να βγαίνουν από σπίτια και καταστήματα και οι μαθητές να βγαίνουν από τις σχολικές αίθουσες. Ιδιαίτερα αισθητός έγινε στον Τύρναβο που είναι πολύ κοντά στο επίκεντρο, στην περιοχή της Ποταμιάς, και στο Μεσοχώρι Ελασσόνας, αλλά και σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λαμία, Βόλο, Πιερία, Φλώρινα, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Aττική καθώς και σε βαλκανικές χώρες.