Main Menu

Ιωνικός-Ξάνθη 1-1: Πήρε πολύτιμο βαθμό αλλά “χάνεται” από την κορυφή.

Ισόπαλο έληξε το παιχνίδι της Ξάνθης με τον Ιωνικό στη Νίκαια με τις δύο ομάδες να σκοράρουν από μια φορά και να παίρνουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η Ξάνθη ήθελε την νίκη για να πλησιάσει την κορυφή αλλά έτσι όπως πήγε το παιχνίδι μάλλον ευχαριστημένη θα πρέπει να είναι σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Σε ένα παιχνίδι που ο ΑΟΞ θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη αλλά για ακόμη μια φορά κάποιες λάθος επιλογές από ποδοσφαιριστές στέρησαν το δεύτερο γκολ. Ο βαθμός που πήρε μέσα στον Ιωνικό θα είναι σημαντικός αν και εφόσον καταφέρει και κερδίσει τα επόμενα παιχνίδια στην έδρα της που αν θέλει να διεκδικήσει την άνοδο είναι μονόδρομος.

Στο 2′ το σουτ του Μπριλάντε δεν ανησύχησε τον Γκίνη που μπλόκαρε στο 14′ το μακρινό σουτ του Μικελτάτζε. Στο 19′ το σουτ του Νιασέ πέρασε ψηλά άουτ. Στο 27′ ο Φαζός βρέθηκε σε θέση βολής κάνοντας το σουτ που απέκρουσε ο Ίτσο με τα πόδια και στην επιστροφή η κεφαλιά Κάστρο απομακρύνθηκε από τον Βέρκερ προ της γραμμής τέρματος. Στο 30′ μετά από φάση διαρκείας το πλασέ του Νιασέ απέκρουσε ο τερματοφύλακας. Στο 33′ ο ΑΟ Ξάνθης είχε δοκάρι μετά από κόντρα επίθεση που ξεκίνησε με τον Τάτο να πασάρει μέσα στην περιοχή στον Μικελτάτζε, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα αλλά το σουτ στην κίνηση του Μπριλάντε αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 47′ η κεφαλιά του Κάστρο δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα. Στο 57′ ο Καπνίδης πήγε να εκμεταλλευτεί το λάθος της άμυνας, αλλά το σουτ του κατέληξε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου η κεφαλιά του Θυμιάνη πέρασε άουτ. Στο 59′ το φάουλ από πλάγια του Ρόλε απέκρουσε σε κόρνερ ο Ίτσο. Στο 65′ ο Πλατέλλας με σουτ έκανε το 1-0. Στο 68′ ήρθε η απάντηση από τον ΑΟ Ξάνθης καθώς ο Έμπερτ από δεξιά έκανε τη σέντρα και ο προωθημένος Γκαρσία με κεφαλιά έκανε το 1-1 κι έγινε ο 7ος διαφορετικός παίκτης που σκοράρει για φέτος. Το μακρινό σουτ του Ρόλε στο 73′ πέρασε άουτ και στο 84′ το σουτ του Μικελτάτζε μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Τάσης (ΕΠΣ Ηπείρου) με α’ βοηθό τον Δημήτρη Φίλο (ΕΠΣ Βοιωτίας), β’ βοηθό τον Λευτέρη Βογιατζή (ΕΠΣ Καρδίτσας) και 4ο διαιτητή τον Λευτέρη Κατόπη (ΕΠΣ Σάμου).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Γκίνης, Ομάρ, Παπαγεωργίου (82′ Βλαχομήτρος), Κοτσώνης, Φαζός, Γκοτσούλιας, Νιασέ, Ματσούκας (64′ Μπρίτο 90′ Μουστάκης), Ρόλε (90′ Πογκοσιάν), Πλατέλλας, Κάστρο.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς, Βέρκερ, Τζούρμαν, Γκαρσία, Δημούτσος (56′ Καπνίδης), Μπριλάντε, Θυμιάνης, Τάτος (90′ Ντίνας), Μικελτάτζε, Έμπερτ (71′ Σχρόιεν).