Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: “Δεύτερη ευκαιρία” σε επιχειρήσεις – Ποιες μπορούν να… δοκιμάσουν ξανά.

«Δεύτερη ευκαιρία» σε όσους υπέβαλαν αίτηση για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, αλλά κάποιο λάθος κατά τη σύνταξή της τους «πέταξε» εκτός πληρωμών, σκέφτεται να δώσει το Υπουργείο Οικονομικών: Η διαδικασία εκταμίευσης της ενίσχυσης «τρέχει», πάντως, για όσους τα… έκαναν όλα σωστά και μάλιστα η τελευταία «φουρνιά» δικαιούχων της ενίσχυσης υπολογίζεται να πληρωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Με την πληρωμή της περασμένης Τετάρτης και της Παρασκευής, σχεδόν 233.000 επαγγελματίες «μοιράστηκαν» ποσό 280 εκατ. ευρώ και έβαλαν στα ταμεία τους το «κομμάτι» που τους αναλογούσε από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Έτσι, ποσοστό 91% των δικαιούχων του 6ου κύκλου της Επιστρεπτέας, οι οποίοι οριστικοποίησαν τις αιτήσεις τους εξοφλήθηκε και εντός της εβδομάδας που «τρέχει» αναμένεται να εισπράξουν την ενίσχυση και άλλες «φουρνιές» δικαιούχων.

«Δεύτερη ευκαιρία» για όσους έκαναν λάθη

Τι θα γίνει όμως με εκείνους που έκαναν λάθη κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης; Πληροφορίες, αναφέρουν πως το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει η πλατφόρμα αποκλειστικά για όσους φορολογούμενους έχουν ολοκληρώσει την αίτηση, αλλά κάποιο λάθος κατά τη συμπλήρωσή της, τους άφησε εκτός πληρωμών. Η απόφαση θα ληφθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, αφού πρώτα το υπουργείο Οικονομικών εξετάσει τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μείνει εκτός Επιστρεπτέας εξαιτίας λαθών. Αυτό το μέγεθος είναι που θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις, ενώ θα συνυπολογιστεί και ο αριθμός των «νέων» δικαιούχων σε συνάρτηση με το κονδύλι που απομένει.