Main Menu

Σάββας Μελισσόπουλος: “Η Αλήθεια για την Σταυρούπολη”

Η υποκρισία του κ. Τσέπελη που «βλέπει» καθημερινά διάφορα «φαντάσματα» να τον κυνηγούν και να μην τον αφήνουν τάχα να κάνει έργο, «ανακάλυψε» τελευταία, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, δήθεν ενορχηστρωμένη επίθεση από την Αντιπολίτευση εναντίον της Σταυρούπολης, προκειμένου λέει να μην αγοραστούν τα δύο «περιβόητα» οικόπεδα, τα οποία αποτελούν το νέο μεγάλο όραμά του για την Σταυρούπολη!!

Τη μία δηλαδή μικρή παιδική χαρά των 200 τετραγωνικών μέτρων και το ένα πάρκινγκ 7 περίπου θέσεων!!!!

Για τόσο μεγάλο όραμα μιλάμε…

Του απαντάμε λοιπόν άμεσα ότι τα εμπόδια για την αγορά των δύο οικοπέδων τα βάζει συνεχώς ο ίδιος και μόνο ο ίδιος και του δηλώνουμε για άλλη μια φορά  ότι έστω και για τα δύο αυτά μικρά έργα στη Σταυρούπολη, συναινούμε να πραγματοποιηθούν και βεβαίως επιθυμούμε να αγοραστούν τα απαραίτητα οικόπεδα!!  Με τον ΣΩΣΤΟ όμως τρόπο!!!

Αν μελετούσε προσεκτικότερα τα συγκεκριμένα βήματα μιας απλής και ρεαλιστής πρότασης που του έχουμε ήδη καταθέσει τρεις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου μας,

 σήμερα θα είχαμε ήδη προχωρήσει στην αγορά…

Ιδού η πρότασή μας:

Βήμα 1ο Επίσημη ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής για τη συγκεκριμένη αναζήτηση οικοπέδων  από το Δήμο Ξάνθης, με την διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος των πολιτών που ενδιαφέρονται να πουλήσουν τα οικόπεδά τους και διαθέτουν τις προδιαγραφές των ακινήτων που απαιτούνται.

Βήμα 2ο   Εάν για κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά – π.χ. για το χώρο στάθμευσης – υπάρξει ένας ενδιαφερόμενος τότε να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε απευθείας αγορά αιτιολογώντας επαρκώς και εμπεριστατωμένα, ότι είναι το μοναδικό ακίνητο που πληροί τις ανάγκες που έθεσε ο Δήμος.

Βήμα 3ο Εάν όμως για την αγορά του καθενός οικοπέδου ξεχωριστά υπάρξουν πλέον του ενός ενδιαφερόμενοι πωλητές που τα οικόπεδά τους πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές που έθεσε ο Δήμος, τότε να επιλεγεί η διαδικασία της μειοδοτικής δημοπρασίας και την κατάρτιση των οποίων ( Όρων Δημοπρασίας ) να την πραγματοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, διαδικασία την οποία ο ήδη αποφασίσει, με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή της  η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ξάνθης.

Συμπερασματικά, ποτέ και σε κανένα σημείο της διαδικασίας δεν υπήρξε από κανένα μέλος του Δημοτικού μας Συμβουλίου αντίθετη άποψη όσον αφορά την αναγκαιότητα μιας τέτοιας απόφασης.

 Η διαφορά απόψεων ήταν και είναι μόνο στη διαδικασία αγοράς.

Τελικά, όλοι οι πολίτες καταλαβαίνουν πια ότι η μόνη αιτία που παρεμποδίζει τον κ. Τσέπελη να κάνει σήμερα οποιοδήποτε έργο, όχι μόνο στη Σταυρούπολη αλλά και σε ολόκληρο το Δήμο, είναι η δική του ανεπάρκεια, η δική του αδυναμία για ολοκληρωμένο προγραμματισμό, η δική του διστακτικότητα για συναίνεση, η δική του έμφυτη αλαζονεία ότι αυτός τα ξέρει όλα και κανείς άλλος..

Εκτός και εάν ακόμα και για τις δύο μεγάλες και ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ του ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ, το ΚΛΕΙΣΤΟ Κολυμβητήριο Ξάνθης και το ΚΛΕΙΣΤΟ Δημοτικό Πάρκινγκ, εγκαταστάσεις τις οποίες θα παρέδιδε ΔΗΘΕΝ προς χρήση στους πολίτες της Ξάνθης αμέσως μετά από την εκλογή του και πάλι ευθύνεται κάποια… δήθεν.. ενορχηστρωμένη επίθεση της Αντιπολίτευσης …

Σάββας Μελισσόπουλος

Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ