Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
12°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Κεραμέως: Στόχος να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια την επόμενη εβδομάδα – Τι είπε για τα self test.

Ο “γρίφος” με το άνοιγμα των σχολείων μάλλον θα λυθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως είπε η υπουργός Παιδείας θα ξανασυζητηθεί το θέμα αλλά προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, εφόσον δοθεί το πράσινο φως από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Η Νίκη Κεραμέως σημείωσε μιλώντας στο MEGA ότι «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία. Είχαμε συζήτηση την Παρασκευή με την επιτροπή, και παρουσιάσαμε ένα πλήρες σχέδιο για το άνοιγμα σε πρώτη φάση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή γυμνασίων και λυκείων. Ο στόχος είναι για την άλλη εβδομάδα κάποια στιγμή. Θα συνοδεύεται από το συμπληρωματικό μέτρο του self-testing για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με τεστ μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι».

«Το τεστ αυτό θα το παίρνουν οι γονείς δωρεάν από τα φαρμακεία. Δικαιούται κάθε παιδί, όπως και κάθε ενήλικας, τέσσερα τεστ τον μήνα. Κάθε Δευτέρα μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν το self-test, με στόχο να θωρακίσουμε όσο μπορούμε τα σχολεία μας. Όλα τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν, όπως μάσκες, διαλείμματα, αποστάσεις κλπ» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τα δημοτικά σχολεία σημείωσε ότι «είναι μια δυναμική διαδικασία και τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς. Συζητάμε κάθε βήμα με τους ειδικούς, θα περιμένουμε τις εισηγήσεις τους και αυτή την εβδομάδα. Στόχος είναι να επιστρέψουν οι μαθητές στη διά ζώσης εκπαίδευση. Η τηλεκπαίδευση είναι λύση ανάγκης».

«Έχουμε τρεις εβδομάδες μέχρι τις διακοπές του Πάσχα. Το Πάσχα δεν θα γίνουν μαθήματα. Θα δούμε τι θα γίνει με τα δημοτικά ανάλογα με την εισήγηση των ειδικών», πρόσθεσε.

«Υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς εντός του Ιουνίου. Οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και όταν γνωρίζουμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία», είπε ακόμα η κ. Κεραμέως, τονίζοντας ότι «Οι πανελλαδικές θα διεξαχθούν κανονικά εντός του Ιουνίου. Έχουμε ήδη προβεί σε μείωση της ύλης κατά 25-30%. Οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά με αυστηρά μέτρα, όπως μας υποδείξει η επιτροπή. Περαιτέρω μείωση της ύλης δεν εξετάζεται».