Main Menu

EKTAKTO: Ανοίγει το λιανεμπόριο-Επιτρέπονται διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα.

Ανακοινώσεις για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό έκαναν από το υπουργείο Υγείας ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι διανύουμε μία υγειονομική κρίση ένα χρόνο τώρα, αλλά υπάρχει ελπίδα μπροστά μας και τα επόμενα βήματα πρέπει να γίνουν με τρόπο άρτια υγειονομικά για να ξεπεράσουμε τις επόμενες δύσκολες εβδομάδες.

«Να προσέξουμε τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αντέξει το ΕΣΥ» τόνισε ο υπουργός προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Σε αυτό το διάστημα προσοχή! Ότι και αν κάνετε να είναι με μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό. Προσοχή! Οι μεταλλάξεις είναι πιο μεταδοτικές και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι δεκάδες καθημερινά»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσε πως ανοίγει το λιανεμπόριο από την Δευτέρα 5 Απριλίου, με τους καταναλωτές να στέλνουν μήνυμα στο 13032.

Μετά την μαραθώνια συνεδρίασή τους οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Διευκρινίζεται ότι θα ανοίξουν μόνο τα μικρά καταστήματα και όχι τα πολυκαταστήματα.

Επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις από το προσεχές Σάββατο και μόνο για τα Σαββατοκύριακα με τον κωδικό 6, «το άνοιγμα είναι πιλοτικό», ανέφερε.