Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
12°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Αλλάζει μέρα ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς-Πότε θα τη γιορτάσουμε φέτος.

Την Τρίτη 4 Μαΐου 2021 μεταφέρεται ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που φέτος συμπίπτει με το Μεγάλο Σάββατο. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Εργατική Πρωτομαγιά την Τρίτη 4 Μαΐου, ώστε η εργατική τάξη να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία, στους αγώνες και στους νεκρούς της.

«Την ώρα που οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βιώνει τα τραγικά προβλήματα της πανδημίας, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό τοπίο, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και το οκτάωρο, κάνουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα ακόμη πιο μεγάλα. Τα συνδικάτα βρίσκονται σε ετοιμότητα, για να αντιπαλέψουν και να ακυρώσουν κάθε πολιτική που στοχεύει στα εργασιακά δικαιώματα και, αν απαιτηθεί, η ΓΣΕΕ θα εκτιμήσει το ενδεχόμενο και νέων απεργιακών κινητοποιήσεων» αναφέρει η Συνομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωση.

«Η αξία της ανθρώπινης ζωής και η αξιοπρέπεια στην εργασία βρίσκονται στην προμετωπίδα των αγώνων μας. Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Δεν είναι αργία, είναι απεργία!» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΕ.