Main Menu

Θωμάς Μίχογλου: “Ψεύδεται ο κος Κηλικιώτης και αποκρύπτει σκόπιμα την αλήθειά”.

Διαβάσαμε ανάρτηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο με την οποία κατηγορούσε ως αναληθές δημοσίευμα με το οποίο «αποδίδονταν σε αυτόν κατηγορία κακουργήματος που τέλεσε δήθεν επί εποχής Χατζηευαγγέλου». Μιλούσε για προσπάθεια δικαίωσης κάποιων που χρησιμοποίησαν ως μέσο την άδικη δίωξη αθώων ανθρώπων. Δεν θα μας ενοχλούσε η αόριστη αναφορά χάριν πολιτικού μανιφέστου με λεκτικές υπερβολές για να χαϊδέψει αυτιά βολικών ψηφοφόρων. Όμως γίνεται αναφορά και για δήθεν «μήνυση μου» που αρχειοθετήθηκε με διάταξη της Εισαγγελέως Ξάνθης με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Εφετών Θράκης με την οποία δήθεν απαλλάχθηκε πανηγυρικά, χωρίς καν να πάει στο ακροατήριο. Πανηγυρίζει ότι «πλέον κατέρρευσε το αφήγημα του κ. Μίχογλου και η οποιαδήποτε ελπίδα του να λύσει τις πολιτικές διαφορές του με μία αβάσιμη μήνυση, την οποία μάλιστα χρησιμοποίησε κατά κόρον και στην προεκλογική του εκστρατεία, για να επανεκλεγεί».

Οφείλουμε λοιπόν να ενημερώσουμε τους δημότες προς αποκατάσταση της αλήθειας την οποία αποκρύπτει σκόπιμα ο κος Κηλικιώτης.
Επειδή λοιπόν ξέρει να διαβάζει και σίγουρα μπορεί να καταλαβαίνει, σύμφωνα με την διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ξάνθης, πράγματι αρχειοθετήθηκε η μήνυση που καταθέσαμε το 2016 διότι όπως προέκυψε ο κος Κηλικιώτης αν και τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν και ζημίωσε την περιουσία του Δήμου, επειδή το ύψος των απολεσθέντων εισοδημάτων από την μη είσπραξη τελών και δικαιωμάτων για την χρήση δημοτικής γης και βοσκοτόπων δεν ξεπερνούσε τελικά το ποσό των 120.000 ευρώ που απαιτείται για τον ορισμό του κακουργήματος με τον νέο Ποινικό Κώδικα, όπως προέκυψε ύστερα από δεύτερη πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε μετά την παραπομπή του για κακούργημα, αφού χαρακτηρίσθηκε τελικά ως πλημμέλημα, κρίθηκε ότι έχει επέλθει εξάλειψη του αξιοποίνου λόγω παραγραφής, δεδομένου ότι οι πράξεις του αφορούσαν την περίοδο 2004-2011.

Ειλικρινά απορούμε πώς γίνεται να πανηγυρίζει κάποιος επειδή γλύτωσε με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα, την παραπομπή στο δικαστήριο λόγω παραγραφής ή επειδή η ζημία που προκάλεσε στον Δήμο δεν ξεπερνούσε τις 120.000 ευρώ και τέλεσε πλημμέλημα και όχι κακούργημα. Ίσως η σιωπή θα ήταν η ενδεδειγμένη και συνετή στάση για να ελπίζει ότι ο λαός θα ξεχάσει και να εύχεται μην τυχόν προκύψουν νέα στοιχεία που μπορεί να «ξυπνήσουν» την συγκεκριμένη υπόθεση.

Πληροφορούμε λοιπόν τον κ. Κηλικιώτη ότι μπορεί να ονειρεύεται απουσία σχεδιασμού, για το Δήμο Τοπείρου και να ισχυρίζεται ψευδώς ότι προσπαθούμε να αποφύγουμε με κάθε τρόπο την ουσιαστική συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε σημαντικά θέματα.
Όμως θα τον διαψεύσουμε γιατί είμαστε Δήμος με σχεδιασμό, όραμα και πρόγραμμα. Μόνο το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας που σίγουρα δεν αποτελεί σχεδιασμό επί χάρτου, αλλά υλοποίηση ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ έργων και παρεμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 17.000.000 ευρώ – ΟΛΑ από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα – χωρίς ο πολίτης να επιβαρυνθεί έστω και με ένα ευρώ, αποτελεί την ηχηρή μας απάντηση στην απραξία και μόνιμη άρνηση της δικής του αντιπολίτευσης.

Θα τον καλέσουμε αν συναισθάνεται τι ζημία προκάλεσε στον Δήμο και στους δημότες από τις προηγούμενες θητείες του ως δημοτικός σύμβουλος, να αφήσει στην άκρη τις θρασύτατες, ανέξοδες και παραπλανητικές δηλώσεις και να συνεργαστεί μαζί μας για να αποκατασταθούν οι συνέπειες από τίς άστοχες και επιζήμιες για τον Δήμο, ενέργειες της προηγούμενης θητείας του.