Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Κυρώσεις για Ιερείς από τη Μητρόπολη Ξάνθης για Ιερές ακολουθίες του Πάσχα-Μετακινείται ο Ιερέας του Πετροχωρίου.

Επιπτώσεις θα έχουν τέσσερις Ιερείς της Ξάνθης οι οποίοι δεν υπάκουσαν στις εντολές της Ιεράς Συνόδου αλλά και του Μητροπολίτη Ξάνθης για Ιερές ακολουθίες του Πάσχα και της Ανάστασης.

Για το λόγο αυτό η Μητρόπολη Ξάνθης αποφάσισε στους τρείς από τους τέσσερις την αφαίρεση οφυκίων ενώ στο τέταρτο την μετάθεση σε δυσμενή οικισμό της ορεινής Σταυρούπολης  από αυτή του Πετροχωρίου όπου ήταν τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα οι κάτοικοι του Πετροχωρίου μετά από αυτή την απόφαση επισκέφθηκαν τα γραφεία της Μητρόπολης Ξάνθης και διαμαρτυρήθηκαν στο Μητροπολίτη ενώ εξέδωσαν και επιστολή με την οποία υποστηρίζουν ότι με δική τους παρότρυνση ο Ιερέας έκανε Ανάσταση στις 12 το βράδυ και παίρνουν την ευθύνη επάνω τους.

Η επιστολή των κατοίκων του Πετροχωρίου:

“Μετά τη δυσάρεστη είδηση που λάβαμε οι κάτοικοι του Πετροχωρίου αλλά και γενικά οι κάτοικοι του Ν. Ξάνθης για την άδικη αυτή ποινή προς τον Ιερέα Γρηγόριο, του Ιερού Ναού Αγίου Χριστόφορου Πετροχωρίου, δηλ. Για την αντικατάστασή του από άλλον Ιερέα για τον λόγο του ότι ενήργησε τη Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως του Κυρίου μας στις 01.05.2021 τα μεσάνυχτα όπως και πρέπει σύμφωνα με τη δική μας πίστη των ορθοδόξων χριστιανών. 

Θεωρούμε ότι η πράξη αυτή εναντίον του θα ήταν άδικη καθώς αυτός ενήργησε μετά από δική μας ομόφωνη παράκληση. Για τον λόγο αυτό σας παρακαλούμε να μην του αποβεί καμία πράξη ποινής και να παραμείνει ως Ιερέας του Ναού μας. 

Σας παρακαλούμε να μας αποστείλετε γραπτή ενημέρωση για τα παραπάνω αναφερόμενα εις την κοινότητα του χωριού μας”.