Main Menu

Πομάκοι Ξάνθης για επίσκεψη Τσαβούσογλου: «Για ακόμη μια φορά εκτέθηκε στα μάτια του κόσμου»

Αρνητικά σχολιάζει την επίσκεψή Τσαβούσογλου στην Κομοτηνή με αναλυτική του ανακοίνωση ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεινής Ξάνθης.

H ανακοίνωση του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Ορεινής Ξάνθης:

«Πριν λίγες μέρες ο “βεζίρης” μας ένοιωσε την ανάγκη να παραχωρήσει μια συνέντευξη στον εαυτό του που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της “μουφτείας” του. Κάποιος ανώνυμος “δημοσιογράφος” του έθετε “αυθόρμητα” ερωτήματα κι αυτός απαντούσε για θέματα επικαιρότητας.

Οι αντιφάσεις ήταν τόσες πολλές που έκανε περισσότερη ζημιά στο σκοπό του παρά καλό. Επιβεβαίωσε πώς όσο και να προσπαθείς το μαύρο άσπρο δε γίνεται. Και συνεπώς για άλλη μια φορά εκτέθηκε στα μάτια του κόσμου. Μπορεί η συνέντευξη να πέρασε στα ψιλά, αλλά το περιεχόμενό της θα μείνει στην ιστορία.

Κατηγόρησε τους κατοίκους της περιοχής μας ότι η μητρική τους γλώσσα “είναι η γλώσσα μιας άλλης χώρας και όταν τη μιλάνε μπορεί να φέρουν καταστροφή στην κοινωνία μας”. Αν αυτό δε λέγεται εκφοβισμός και καταπίεση, τότε τί λέγεται; Μάλλον νιώθει απειλή στα σχέδιά του, όταν ο κόσμος δυσανασχετεί με την επιβολή μιας ξένης γλώσσας ως μητρικής στην περιοχή μας. Βέβαια, παραλείπει να αναφέρει ότι στην καθημερινότητά του μιλάει κι αυτός τη γλώσσα που “θα φέρει καταστροφή στην κοινωνία μας”.

Εντυπωσιακές, όμως, ήταν οι εξής δηλώσεις του: ότι “εγώ ξέρω τί είμαι και το δηλώνω και δε μπορούν να μου επιβάλλουν τί να νοιώθω”, καθώς και ότι “πρέπει να σεβόμαστε όσους αδελφούς μας νιώθουν Έλληνες Πομάκοι”. Αν όντως υπάρχουν τέτοιοι, όπως μας λέει, για ποιο λόγο η μειονότητα να ονομάζεται συνολικά “τουρκική”; Κι αν κανείς δε μπορεί να του επιβάλλει τί είναι, γιατί το επιβάλλει ο ίδιος στους άλλους;»