Main Menu

Επίσημα Πρότυπο σχολείο το 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης.

Mε απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη ιδρύονται έξι Πρότυπα ΕΠΑ.Λ. σε έξι Περιφέρειες της χώρας. Στα Πρότυπα ΕΠΑΛ Άργους, Επανομής, Περάματος, Ξάνθης, Ηγουμενίτσας και Τρικάλων, κατά το σχολικό έτος 2021-2022, θα λειτουργήσει η Α’ τάξη, στις εγκαταστάσεις των υφιστάμενων σχολικών μονάδων ΕΠΑ.Λ

Συγκεκριμένα η κυρία Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

«Η ενίσχυση και αναβάθμιση των Επαγγελματικών Λυκείων αποτελεί προτεραιότητά μας. Πρόθεσή μας είναι να παρέχουμε στέρεη επαγγελματική εκπαίδευση με εύρος, που θα καλλιεργεί βασικές επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες σε πολλούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και επαγγελμάτων. Η στρατηγική μας για συνολικό επαναπροσδιορισμό και αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης αποτελεί βασικό πυλώνα πολιτικής μας σχεδόν δύο χρόνια τώρα, που υλοποιείται βήμα-βήμα – με την καίρια συμβολή του Γενικού Γραμματέα κ. Γιώργου Βούτσινου – μέσα από πρωτοβουλίες όπως η ψήφιση του νόμου 4763/2020, η ενίσχυση των Δημοσίων ΙΕΚ και η θέσπιση του παράλληλου μηχανογραφικού για εγγραφή σε αυτά, τώρα η ίδρυση για πρώτη φορά Πρότυπων ΕΠΑ.Λ. Συνεχίζουμε δυναμικά, δίνουμε στις νέες και τους νέους μας επιλογές με προοπτικές, που ανταποκρίνονται στις επιδιώξεις, τις κλίσεις και τις επιθυμίες τους, που απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις της κοινωνίας μας.»

Πιο αναλυτικά από τα 112 σχολεία του καταλόγου που ανακοινωθήκαν τα τέσσερα βρίσκονται στην ΑΜΘ.  Συγκεκριμένα είναι το 1ο ολοήμερο Πειραματικό Δημοτικό Αλεξανδρούπολης, το 6ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, το 13ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης και το 17ο Δημοτικό Ξάνθης.