Main Menu

O Aνέστης Τσετινές, το μεγάλο επίτευγμα της φετινής χρονιάς και το πισωγύρισμα που πάει να κάνει η ΠΑΕ Ξάνθη.

Η χρονιά που πέρασε αναμφισβήτητα ήταν η πιο περίεργη και δύσκολη ποδοσφαιρικά χρονιά ίσως και για ολόκληρη την ιστορία του ΑΟΞ.

Μια σεζόν με αλλαγή ιδιοκτησίας, που δεν ήξερες σε ποια κατηγορία θα αγωνιστείς ολόκληρο το καλοκαίρι, με ένα ρόστερ άδειο και ξαφνικά να “τρέχεις” να κλείσεις ποδοσφαιριστές και να δημιουργήσεις μια δυνατή ομάδα μέσα στο Σεπτέμβριο (όταν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν συμφωνήσει με ομάδες ήδη) με στόχο να επιστρέψεις στην SL1.

Ακόμα πιο δύσκολα έκανε τα πράγματα ο covid-19 με αναστολή του πρωταθλήματος, με απαγορεύσεις προπονήσεων και φιλικών όταν εσύ θέλεις να “δέσεις” μια ομάδα με σχεδόν 30 νέους π0δοσφαιριστές (το πόσο δύσκολο είναι αυτό μπορεί να το καταλάβει μόνο όποιος έχει παίξει ποδόσφαιρο και όχι αυτός που του αρέσει απλά να παρακολουθεί).

Όντως ο στόχος ο βασικός που ήταν η άνοδος στη SL1  δυστυχώς δεν ήρθε , όμως η νέα Διοίκηση κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό τη φετινή χρονιά κάτι που τα τελευταία χρόνια το “ψάχναμε”, κάτι που έλειπε, κάτι που ο ΑΟΞ  το είχε ίσως περισσότερο ανάγκη ακόμα και από την άνοδο στη SL1. Τι είναι αυτό?

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Μετά από πολλά χρόνια έβλεπες κόσμο στο δρόμο να συζητάει για την ομάδα, να είναι εντυπωσιασμένος με αυτά που γίνονται στα Πηγάδια (και δεν μιλάμε για το αγωνιστικό κομμάτι). Άκουγες ανθρώπους που δεν πήγαιναν στο γήπεδο να λένε “μόνο που κοκκίνησε το γήπεδο εγώ θα πάω και ας παίζουμε και τοπικό“, φιλάθλους παλιούς και νέους να λένε γουστάρω να βλέπω την λέξη ΑΟΞΑΡΑ  επάνω από τους πάγκους αλλά και πολλούς να “φτιάχνονται” με τις νέες φανέλες την κόκκινη και την άσπρη ρίγα που επέστρεψε ενώ τα social media για πρώτη φορά είχαν γεμίσει από story και post για ην ομάδα της Ξάνθης. Για το γήπεδο τι να πεις…ολόκληρη η ιστορία του ΑΟΞ να εμφανίζεται  μέσα στους διαδρόμους του Xanthi Fc Arena.

ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ σε όλα τα παραπάνω καθοριστικό ρόλο έπαιξε… ο Ανέστης Τσετινές

Μπορεί η θέση του να ήταν αυτή του τεχνικού Διευθυντή αλλά εκτός από αυτό ήταν η “γέφυρα” ΠΑΕ και κόσμου ήταν ο συνδετικός κρίκος που έλειπε τόσα χρόνια ανάμεσα στην ομάδα και στην κοινωνία μιας ολόκληρης πόλης. Φυσικά και δεν ήταν μόνος του για αυτό είπαμε ότι τα παραπάνω τα κατάφερε ολόκληρη η Διοίκηση απλά σαν Ξανθιώτης ήξερε τι λείπει και τι θέλει ο κόσμος της Ξάνθης για να έρθει και πάλι κοντά στην ομάδα.

Τώρα θα μου πείτε θα κριθεί με τα παραπάνω η με την θέση που είχε?

Θυμάμαι ήταν τέλος καλοκαιριού του 2020 μόλις είχε αναλάβει επίσημα η νέα Διοίκηση και σαν τεχνικός διευθυντής ο Ανέστης Τσετινές κάλεσε για ένα χαλαρό καφέ και μια πρώτη επαφή όλους όσους ασχολούνται με τα ποδοσφαιρικό ρεπορτάζ έτσι ώστε να συζητήσουνε τα νέα δεδομένα αλλά και να ανταλλάξουνε ιδέες για το τι χρειάζεται να αλλάξει στην ομάδα (αλήθεια δεν θυμάμαι τόσα χρόνια με την προηγούμενη διοίκηση να έγινε κάτι παρόμοιο).

Η συζήτηση περιείχε πολλά θέματα για την ομάδα φυσικά αλλά αυτό που θα πρέπει να θυμούνται όλοι όσοι ήταν εκεί και θα πρέπει να μάθουν όλοι όσοι δεν γνωρίζουν ήταν η εξής φράση του Ανέστη “ Ο προπονητής που θα αναλάβει πρέπει να είναι Έλληνας και να ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για να πετύχουμε το στόχο μας γιατί θα είναι δύσκολα τα πράγματα“. Η συνέχεια γνωστή, προπονητής μετά από απόφαση τoυ ιδιοκτήτη Billa Papas ο Tony Popovits η ομάδα να “ψάχνεται” να είναι μακριά από τον στόχο και με την ανάληψη του Τεννέ να αντιστρέφει την κατάσταση να μην καταφέρνει να βγει απευθείας για μόλις 2 βαθμούς και σαν δεύτερη για ένα αμφισβητούμενο χέρι.  Πραγματικά μετά από τα παραπάνω υπάρχουν κάποιοι που ακόμα αναρωτιούνται η ψάχνουν τι έφταιξε που δεν ανέβηκε η ομάδα?

Δεν γνωρίζουμε τι έχει στο μυαλό της η ΠΑΕ και αν τελικά θα αλλάξει ο τεχνικός διευθυντής η αν θέλει να απομακρύνει μόνο τον Γιώτη Παναγιώτου (μαζί με τον Τσετινέ φτιάξανε την ομάδα) η αν θα συνεχίσουν οι ίδιοι…. Ότι και να γίνει αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να μην χαλάσει ότι κατάφερε να φτιάξει. Ένα πισωγύρισμα μόνο καταστροφικό θα είναι.

Ο κόσμος είναι η δύναμη της ομάδας και με τις κινήσεις που έγιναν φέτος φαίνεται ότι επέστρεψε… Η ομάδα έχει ανάγκη το γεμάτο γήπεδο και με αυτό σίγουρα όλοι οι στόχοι θα έρθουν πιο εύκολα.