Main Menu

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στο ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στο ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ για διχαστικές δηλώσεις που έκανε δημόσια, πριν 5 χρόνια. Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στη δίκη και δικάστηκε δια πληρεξουσίων δικηγόρων ενώ κρίθηκε ένοχος για «διέγερση σε διχόνοια» και άσκησε έφεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η επίδικη δήλωση έγινε στο συνέδριο του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (Κ.Ι.Ε.Φ) που ιδρύθηκε για να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Τον Ιούλιο του 2016, στην Κομοτηνή, ο ψευδομουφτής παρομοίασε τον πρόεδρο του κόμματος Αλή Τσαβούς με τον τουρκοκύπριο εθνικιστή ηγέτη του Ραούφ Ντεκτάς.

« Εγώ παρομοιάζω τον Αλή Τσαβούς με τον αείμνηστο Ντεκτάς! Μακάρι να γίνει ο Ντεκτάς της Θράκης!» ανέφερε ο κ. Μετέ από το βήμα του συνεδρίου.

Μετά τη δημοσίευση της δήλωσης, εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Στη σημερινή δίκη τον εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Ιωάννης Μπάρκας και Αχμέτ Καρά.

«Είναι σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου και θα κριθεί σε δεύτερο βαθμό. Συγκεκριμένα το νομικό σκέλος της υπόθεσης. Στην προκειμένη περίπτωση δεν συντρέχουν οι αντικειμενικοί όροι για την εφαρμογή του άρθρου 184 (διέγερση σε διχόνοια) του Ποινικού Κώδικα για το οποίο καταδικάστηκε ο εντολέας μου» ανέφερε στο GRTimes ο κ. Μπάρκας.

 

Πηγή: grtimes.gr