Main Menu

Γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ: 1 χρόνος επιτυχημένης πορείας στην Ξάνθη.

Η Γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ συμπληρώνει ένα χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας στην περιοχή της Ξάνθης. Τα σημαντικά αποτελέσματα που είχε το εγχείρημα στο  μικρό αυτό διάστημα, καταστούν την περιοχή πολύ σημαντική για την εταιρεία η οποία την εντάσσει στο ευρύτερο αναπτυξιακό της πλάνο. Στόχος της Γαλακτοβιομηχανίας ΟΜΗΡΟΣ για την περιοχή της Ξάνθης είναι να αυξήσει κατά 50% την εισκομιζόμενη ποσότητα γάλακτος για τη νέα σαιζόν, αλλά και τη δημιουργία ενός νέου μεγαλύτερου υποσταθμού.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές με νέους κτηνοτρόφους οι οποίες υλοποιούνται σε πολύ θετικό κλίμα. Παράλληλα, και λόγω της αυξημένης παραγωγής που θα εισέρχεται στον υποσταθμό, πρόκειται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας σε διάφορες ειδικότητες όπως πτυχιούχοι γεωπονίας, επαγγελματίες οδηγοί κτλ.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση των κτηνοτρόφων της περιοχής και τις συνεργασίες που πραγματοποιηθήκαν κατά τον πρώτο χρόνο παρουσίας μας στην περιοχή. Πλέον, μελετάμε τα σχέδια ανάπτυξης της δραστηριότητάς μας στην περιοχή κάτι που αυξήσει τις συνεργασίες μας με τους κτηνοτρόφους ενώ θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας στον υποσταθμό παραγωγής», δήλωσε ο κ. Γεώργιος Γκιρτζίκης, Υπεύθυνος Γαλακτοβιομηχανίας ΟΜΗΡΟΣ, Ξάνθη.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι συνεργαζόμενοι κτηνοτρόφοι θα υποστηριχθούν από την εταιρεία σε ένα πρόγραμμα που διοργανώνεται με πρότυπα του εξωτερικού όσον αφορά τις ορθές πρακτικές υγιεινής και ευζωίας του ζωικού τους κεφαλαίου, ενώ θα παρέχεται δωρεάν υπέρηχος στο ζωικό κεφάλαιό τους.

Η γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ ιδρύθηκε το 1984 και μέσα στα 37 χρόνια λειτουργίας της, έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα όρια μιας μικρής οικογενειακής επιχείρησης και με συνεχή επιτυχημένη και ανοδική πορεία να κατακτήσει επάξια μια εξέχουσα θέση στον κλάδο των γαλακτοκομικών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για την ΟΜΗΡΟΣ η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας αποτελεί προτεραιότητα. για το λόγο αυτό τηρεί όλους τους κανόνες της διεθνούς νομοθεσίας σε όλα τα στάδια, από την παραγωγή έως και την διανομή τους. Είναι από τις πρώτες βιομηχανίες στην Ελλάδα όπου πιστοποιήθηκε με τη διεθνή πιστοποίηση VLOG (για τη μη χρήση γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων).

Το γάλα συλλέγεται καθημερινά από 450 πιστοποιημένες φάρμες 9 νομών της Ελλάδας και μεταφέρεται με τον υπερσύγχρονο και ιδιόκτητο στόλο φορτηγών – ψυγείων και βυτιοφόρων οχημάτων, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής και γρήγορη μεταφορά και διανομή των προϊόντων ΟΜΗΡΟΣ.