Main Menu

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
12°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio
Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Περιορίστηκε πλήρως η φωτιά στη Νυμφαία.

Μία τεράστια επιχείρηση στήθηκε σήμερα το μεσημέρι, από τη στιγμή που οι πρώτοι καπνοί έκαναν την εμφάνιση τους στον ουρανό της πόλης, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Πολιτική προστασία, την Αστυνομία, την Π.Ε. Ροδόπης, καθώς και εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εθνοφυλάκων και άλλων.

Συνολικά επιχείρησαν  66 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 4 αερομεταφερόμενα μέσα (ένα Καναντέρ, 2 Πετζετέλ και ένα ελικόπτερο) ενώ υπήρχε και συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας.

«Από την πρώτη στιγμή που καταλάβαμε ότι υπάρχει φωτιά, φάνηκε ότι όλες μας οι δυνάμεις ήταν έτοιμες και συντονισμένες. Προσωπικά από την πρώτη στιγμή επικοινώνησα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, όπου ζήτησα να συνδράμουν εναέρια μέσα, όπως και έγινε. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης επικοινωνήσαμε άλλες 2 φορές όπου τον ενημέρωνα για την κατάσταση. Η εστία ξεκίνησε βορειοδυτικά της Νυμφαίας κοντά στις περιοχές της Καρυδιάς και της Πανδρόσου, αλλά γρήγορα μεταφέρθηκε προς το εσωτερικό του δάσους. Ήταν μεγάλη επιτυχία που καταφέραμε να περιορίσουμε τη φωτιά και να ολοκληρώσουμε την κατάσβεση της τόσο γρήγορα. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους όσους επιχείρησαν, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την αστυνομία, το στρατό μας, όλους τους εθελοντές που λειτούργησαν οργανωμένα σαν μία γροθιά. Πήγαν όλα καλά, και είχαμε την Παναγιά μαζί μας σήμερα» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης μετά το πέρας της επιχείρησης.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει σβήσει, προληπτικά πάντως παραμένουν σε σημεία δυνάμεις της πυροσβεστικής, του στρατού, αλλά και εθελοντές σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπύρωση.

xronos