Main Menu

Φωτιά ξέσπασε στο δάσος της Νυμφαίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Νυμφαία. Επί ποδός είναι όλος ο μηχανισμός με μεγάλη πυροσβεστική δύναμη να έχει σπεύσει άμεσα στο σημείο, προσπαθώντας να περιορίσει τις φλόγες προτού πάρουν μεγάλες διαστάσεις. Το σημείο βρίσκεται μεταξύ Καρυδιάς και Πανδρόσου, σε δασική και ημιδασική έκταση.

Στην περιοχή ενισχύεται η Πυροσβεστική δύναμη συνεχώς, ενώ στην επιχείρηση συνδράμει κι ο στρατός. Ξεκίνησαν και ρίψεις με εναέρια μέσα. Η κυκλοφορία στο δρόμο έχει διακοπεί.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά είχε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης. Εξετάζεται προληπτική εκκένωση δύο οικισμών. Η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη: “Σύμφωνα με την Πυροσβεστικη υπηρεσία Κομοτηνής μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση ανάμεσα στους οικισμούς Πάνδροσος Καρυδιά. Σε τηλεφωνική επικοινωνια που είχα με τον υπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ζήτησα την έγκριση και άμεση παρέμβαση με εναέρια κατασβεστικά μέσα η οποία είναι καθοδόν. (2 πετζετέλ από Καβάλα- χρυσούπόλη, ένα canadair Θεσσαλονίκη και ένα ελικόπτερο από Αλεξανδρούπολη) Εξετάζεται προληπτικά η εκκένωση των οικισμών. Θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά. Χρειάζεται ψυχραιμία και όχι μετακινήσεις αυτές τις ώρες”.

xronos