Main Menu

Επίθεση Μελισσόπουλου σε Τσέπελη για το κολυμβητήριο και άμεση η απάντηση του Δημάρχου Ξάνθης.

Δεν άφησε αναπάντητη την νέα επίθεση που δέχτηκε ο Μανώλης Τσέπελης από τον επικεφαλή της Δημοτικής παράταξης “Ξάνθης για όλους” Σάββα Μελισσόπουλο για το θέμα του κολυμβητηρίου και συγκεκριμένα για τις εργασίες που δείχνουν να έχουν ξεκινήσει και απάντησε άμεσα.

Παρακάτω το Δελτίο Τύπου του Σάββα Μελισσόπουλου: 

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Τσέπελης αισιοδοξούσε ότι θα ήταν σε θέση επιτέλους να παρουσιάσει έστω και ένα έργο το 2021.

Εδώ και ένα σχεδόν χρόνο ανέθεσε – φυσικά σε ιδιωτική εταιρεία με απευθείας ανάθεση, σε αντίθεση με το παρελθόν που αυτή την εργασία την υλοποιούσε η Υπηρεσία Προγραμματισμού του Δήμου μας – τη σύνταξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Ξάνθης, που ουσιαστικά αποτελεί το κεντρικό ΟΡΑΜΑ ενός Δημάρχου, για τα ΕΡΓΑ και τις Υπηρεσίες που πρόκειται να υλοποιήσει κατά την τετραετία της θητείας του.

Ακόμη περιμένουμε τη σύνταξη αυτού του Επιχειρησιακού Προγράμματος, όπως βέβαια και την εμφάνιση έστω ενός σημαντικού και ολοκληρωμένου έργου.

Για να καλύψει λοιπόν ο κ. Τσέπελης όλο αυτό το τεράστιο κενό και την πολιτική του γύμνια, επειδή κανένα ΕΡΓΟ δεν φαίνεται στον ορίζοντα, αποφάσισε ότι επικοινωνιακά θα τον ωφελούσε να φορέσει μία στολή εργασίας, να πάρει και μία μάνικα στο χέρι και να φωτογραφηθεί περιχαρής… για να μας δείξει ότι προκειμένου να προχωρήσει, δε διστάζει να μπει και ο ίδιος στην πρώτη γραμμή εργασίας…

Ας όμως δούμε ποια είναι η σκληρή πραγματικότητα στο Δήμο μας, ανατρέχοντας σε ό,τι πιο έγκυρο στην ΕΚΘΕΣΗ δηλαδή της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, σε σχέση με την πορεία του ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ και των ΕΡΓΩΝ για το Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ  2021.

 

 

 

 

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021

 

Κωδικός Αριθμός 7

 

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (ΕΡΓΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ κλπ)

 

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

 

 

ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2021

ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ

ΓΙΑ ΕΡΓΑ – ΜΕΛΕΤΕΣ -ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

(ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

 

 

 

 

 

 

ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ 

ΕΡΓΩΝ – ΜΕΛΕΤΩΝ κ.λ.π.

ΓΙΑ ΤΟ

Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ  2021

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ

 

19.420.948,33 ευρώ

 

639.240,30 ευρώ

 

3 %

 

Ναι καλά διαβάσατε, όπως αναφέρει η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας – για το Α΄ Εξάμηνο του 2021 – το ποσοστό ολοκλήρωσης των ΕΡΓΩΝ που ο ίδιος ο Δήμαρχος Ξάνθης είχε προϋπολογίσει ότι θα κατασκεύαζε το 2021, είναι μόνο3 % !!!  

 Για τέτοια «απογείωση» της πόλης μας μιλάμε!!!

Θέλουμε μία Δημοτική Αρχή και έναν Δήμαρχο με ΟΡΑΜΑ, με στρατηγικό σχεδιασμό για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας και του Δήμου μας ή έναν Δήμαρχο που το μόνο που κάνει είναι να επενδύει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, σε γιορτές και στο βόλεμα των ημετέρων, προκειμένου να καλύψει την αδυναμία παραγωγής έργου;

Ποια είναι τελικά η πόλη που θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας;

 

Η απάντηση του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη με:

Δεν προκαλεί έκπληξη η αγωνιώδης προσπάθεια του «θέλω να γίνω δήμαρχος» να «αποψιλώσει» ό,τι μπορεί από μια εικόνα που πιστεύει (και ορθώς) ότι αποτελεί μέρος του… εμποδίου, για την επίτευξη του συγκεκριμένου αυτού στόχου.

Μια φωτογραφία, λένε οι Κινέζοι είναι όσο χίλιες λέξεις… Γιατί περιγράφει με απόλυτο τρόπο, όχι μόνον αυτό που απεικονίζει, αλλά και όσα υπονοεί. Αρκεί, βεβαίως να έχει κάποιος τη δυνατότητα να τα αναγνωρίσει.

Και είναι γεγονός ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι μόνον μια φόρμα εργασίας, μια μάνικα, ένας τοίχος… μια διαδικασία. Είναι και όλα εκείνα που ο εν λόγω «μνηστήρας» έχει αντιληφθεί -ασχέτως αν δεν μπορεί να τα περιγράψει.

Άθελά του, πάντως και τα υπογραμμίζει και τα αναδεικνύει…

Γιατί, με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, απλώς κατάφερε να προσδιορίσει με σαφήνεια, τη χαώδη διαφορά που υπάρχει στη σκέψη, τη νοοτροπία, την αντίληψη και εντέλει, τη φιλοσοφία, όχι μόνο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για την ίδια τη Ζωή…

Αυτή είναι που τον ενοχλεί (καθώς αδυνατεί να την καταλάβει) και που αποτελεί, μοιραία, το ισχυρό εμπόδιο, για… την ευόδωση της φιλοδοξίας του.

Δε θα αναφέρουμε ότι έχει αρχίσει να χάνει συστηματικά τα… «χάι λάιτς» από το γνωστό του ρεπερτόριο, το οποίο… εκτελεί αδιαλείπτως εντός των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου -και όχι μόνο- με τις υψηλές κορώνες που χαρακτηρίζουν τον δημόσιο λόγο του ούτε ότι το… «Α’ Τρίμηνο», αλλά και η χρονιά που διανύουμε είναι μια πρωτόγνωρα δύσκολη χρονιά, για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε, αλλά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ξάνθη για Όλους» βολεύεται να αγνοεί…

Δε θα είχε και νόημα, άλλωστε. Είπαμε: άλλη σκέψη, άλλη νοοτροπία, άλλη αντίληψη, άλλη φιλοσοφία.

Αυτό που όμως δεν περίμενε κανείς είναι το οικειοθελές (και με χαρακτηριστική καθυστέρηση)… πλατσούρισμά του μέσα στα λιγοστά νερά της μάνικας.

Ένα «πλατσούρισμα» άτεχνο, μονοδιάστατο, «στεγνό» -πρόδηλο, δυστυχώς, των έργων και… των στρατηγικών σχεδιασμών, που… δια της μαιευτικής, υπόσχεται.

Τον αφήνουμε, λοιπόν, στο Όραμά του και τα… ρητορικά του ερωτήματα, με την ελπίδα ότι τα απόνερα, με τα οποία επέλεξε να ασχοληθεί δε θα καταφέρει να τα… γιγαντώσει.

Κρίμα να «πνίγεται» κανείς σε μια κουταλιά νερό…