Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
21°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα νέα μέτρα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού, έχει ξεκινήσει.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη Τύπου στις 12:00 θα ανακοινώσει τα μέτρα Δημόσιας Υγείας που αφορούν κυρίως σε ανεμβολίαστους πολίτες.

Θα συμμετέχει και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός» και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

Κορονοϊός Δέλτα Μέτρα

Οικονόμου: Σημαντική μερίδα αρνείται τον εμβολιασμό αλλά η κοινωνία δεν μπορεί παραμείνει όμηρος τέτοιων αντιλήψεων

“Δόθηκε πολύτιμος χρόνος και πληθώρα μέσων σε όλους και όλες, ώστε να μπορέσουν από τον Σεπτέμβριο, όσοι και όσες βρίσκονται εντός της επικράτειας να εργαστούν, να σπουδάσουν, να κοινωνικοποιηθούν, να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάσουν, να μετακινηθούν” ανέφερε.

“Δυστυχώς, μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας αρνείται να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια, καθώς αρνείται τον εμβολιασμό. Οι λόγοι είναι γνωστοί, αλλά πια μη αποδεκτοί από την επιστημονική κοινότητα, από την πλειοψηφία των πολιτών, από την Κυβέρνηση” πρόσθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

“Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και κυρίως δεν μπορεί να παραμείνει όμηρος τέτοιων αντιλήψεων. Προχωράμε στην εξαγγελία -αύριο το απόγευμα-  και στην εφαρμογή μέτρων και ρυθμίσεων, που θα διασφαλίζουν την πλήρη, κατά το δυνατόν, λειτουργία της δημόσιας σφαίρας σε χώρους ιδιωτικούς και δημόσιους, όπου θα παρατηρούνται συναθροίσεις” είπε χαρακτηριστικά.

Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι

Εκτός από την απαγόρευση εισόδου σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας για τους μη εμβολιασμένους, υπάρχουν και άλλα μέτρα στο τραπέζι της συζήτησης. Η μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους, εκτός από τους εσωτερικούς είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο.

Καθηγητές σε πανεπιστήμια και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή να υποβάλλονται με δικά τους έξοδα σε δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να επανέλθει η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Αντιθέτως, επί του παρόντος, εκτός των σχεδιασμών της κυβέρνησης είναι να απαγορεύεται η είσοδος σε εμπορικά καταστήματα στους ανεμβολίαστους.