Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
20°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Τι ισχύει από σήμερα

Σε αναστολή τίθενται από σήμερα Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, οι υγειονομικοί σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας που παραμένουν ανεμβολίαστοι, καθώς τίθεται σε ισχύ ο σχετικός νόμος.

Ανοίγει και η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία αναμένεται να δημιουργηθούν λόγω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης στην ενημέρωση της Δευτέρας για την πορεία των εμβολιασμών, όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας όταν και εφόσον εμβολιαστούν, όταν θα επιστρέψουν, είναι πιθανόν να τοποθετηθούν σε άλλη θέση, αφού οι ανάγκες της υπηρεσίας θα έχουν διαφοροποιηθεί.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, από τις ελλείψεις που θα δημιουργηθούν λόγω των ανεμβολίαστων υγειονομικών, μεγαλύτερα προβλήματα θα προκύψουν στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, την Αχαΐα, την Κρήτη αλλά και κάποια νησιά των Κυκλάδων.

Έκκληση για παράταση προκειμένου να εμβολιαστούν και οι τελευταίοι υγειονομικοί, απευθύνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «αυξήθηκε η ροή των εμβολιασμών λόγω του φόβου της αναστολής, ζητάμε από την νέα πολιτική ηγεσία να δώσει παράταση για να πάνε να εμβολιαστούν γιατί και 1000-2000 να εμβολιαστούν ακόμα θα είναι κέρδος για το σύστημα υγείας».

Αναστολή

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημείωσε ότι «η αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών δεν είναι τιμωρητική. Όπως όμως ο γιατρός ή ο νοσηλευτής μπορεί να επιλέγει να μην εμβολιαστεί, έτσι και ο ασθενής, πχ ο ογκολογικός, μπορεί να επιλέξει να τον περιθάλψει γιατρός ή νοσηλευτής που έχει εμβολιαστεί».

«Όλοι οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας εργάζονται με κύριο στόχο της εργασίας τους την προφορά, προς τον ασθενή, την κοινωνία, την δημόσια υγεία. Όλη αυτή η προσφορά είναι συνυφασμένη με τους εμβολιασμούς» επισήμανε ο λοιμωξιολόγος – παθολόγος, Μάριος Λαζανάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τα μέσα Αυγούστου οι περισσότεροι εργαζόμενοι που δεν είχαν εμβολιαστεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο έσπευσαν να κάνουν την πρώτη δόση.

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης από τους 1.425 εργαζόμενους λιγότεροι από πενήντα παραμένουν ανεμβολίαστοι. Δηλαδή το 3,5 % του προσωπικού.

Στο μεταξύ συνεχίζουν την κατάληψη των κτιρίων διοίκησης οι εργαζόμενοι του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας και του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, οι οποίοι αντιδρούν για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Ακολουθήστε την XanthiDaily σε όλες τις πλατφόρμες για να μαθαίνετε καθημερινά τα νέα της Ξάνθης:

Google News       Youtube    Twitter   Facebook     Instagram