Main Menu

Σύριζα Ξάνθης: Σε αναστολή 92 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Το μέτρο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και της αναστολής εργασίας σε κατηγορίες ανεμβολίαστων εργαζομένων, εφαρμόζει ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να κρύψει την παταγώδη αποτυχία του, στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην πρώτη γραμμή κρούσης είναι οι υγειονομικοί του ΕΣΥ. Στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης 92 εργαζόμενοι, το 14% του συνόλου των εργαζομένων, (νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό καθώς και 5 γιατροί έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας.

Παρά τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων και της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση προχώρησε αυταρχικά, δείχνοντας την κοινωνική της αναλγησία και υπονομεύοντας την ανθεκτικότητα του ΕΣΥ.

Είναι προφανής ο στόχος: η αναζήτηση «εξιλαστήριων θυμάτων» για την αδυναμία ελέγχου της πανδημίας, αλλά και η ανάθεση υπηρεσιών του ΕΣΥ, σε ιδιώτες. Είναι η πρώτη τροπολογία που κατατέθηκε από τον νέο Υπουργό Υγείας Πλεύρη(!), για αγορά υπηρεσιών (εργαστηριακών εξετάσεων, διακομιδής ασθενών, διοικητικής υποστήριξης κλπ) από ιδιωτικές εταιρείες, το ξεπούλημα δηλαδή της Δημόσιας Υγείας.

Σήμερα που η ελληνική κοινωνία είναι για άλλη μια φορά αντιμέτωπη με ένα σφοδρό πανδημικό κύμα, όλοι συνειδητοποιούν ότι η αντιμετώπιση μπορεί να γίνει μόνο με τη στήριξη των Νοσοκομείων και με προσλήψεις προσωπικού. Όμως αντ’ αυτού γίνονται αναστολές προσωπικού. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει το πιο κρίσιμο στοιχείο : Την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης καταθέτει τις θέσεις του, για άλλη μια φορά.
• Στηρίζουμε την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού και ενθαρρύνουμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, για τη δική τους τη ζωή αλλά και ως πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.
• Διαχωρίζουμε τη θέση μας από πρακτικές αυταρχισμού και κοινωνικού διχασμού, που θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα.
• ΟΧΙ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον γενικό πληθυσμό, που θα φέρει τα αντίθετα από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.
• Ο εμβολιασμός να αποτελεί για τον καθένα και τη καθεμιά, απόφαση ελεύθερης βούλησης.
• Εξαίρεση αποτελούν οι κατηγορίες εργαζομένων και λειτουργών στο χώρο της υγείας και της πρόνοιας. Όσοι έρχονται σε επαφή με ασθενείς ή με άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (ασθενείς, ηλικιωμένους κλπ) οφείλουν να είναι, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, βέβαιοι ότι δε θα τους μεταφέρουν τον ιό.
• Σε πρώτη φάση θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια να πεισθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτές τις κατηγορίες επαγγελμάτων να εμβολιαστούν.
• Σε δεύτερη φάση θα πρέπει όσοι το αρνούνται να έχουν ως συνέπεια τη μετακίνησή τους σε άλλες υπηρεσίες που δεν έρχονται σε επαφή με ασθενείς. Όχι όμως την αναστολή εργασίας.

Αυτή η επιλογή όχι μόνο δε βοηθάει στην καμπάνια του εμβολιασμού αλλά εκκολάπτει μια εκρηκτική και διχαστική κοινωνική σύγκρουση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παλεύει :

 για την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ
 για τα απαραίτητα μέτρα δημόσια υγείας σε χώρους δουλειάς, μέσα μεταφοράς και σχολεία
 για την άρση των αμφιβολιών, όσων πολιτών δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί και τον καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού.
 για την ακύρωση των κυβερνητικών σχεδιασμών για κλείσιμο ή συγχώνευση νοσοκομείων και κλινικών, καθώς και για την ακύρωση των πρακτικών αναστολής και απολύσεων προσωπικού.

Έχουμε μπροστά μας μια διπλή μάχη ενάντια σε μια δολοφονική πανδημία και σε μια εγκληματική κυβερνητική πολιτική. Όσο και να προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να διχάσει την κοινωνία, αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε, με αλληλεγγύη.

Από το Γραφείο Τύπου

 

Ακολουθήστε την XanthiDaily σε όλες τις πλατφόρμες για να μαθαίνετε καθημερινά τα νέα της Ξάνθης:

Google News       Youtube    Twitter   Facebook     Instagram