Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Εμβολιασμοί: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση – Ποιους αφορά.

Ξεκινά η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό, και στη χώρα μας. Οι εμβολιασμοί ξεκινούν με τους ανοσοκατεσταλμένους, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, σύμφωνα και με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η αρχή για την αναμνηστική δόση θα γίνει με τους ανοσοκατεσταλμένους, δηλαδή 285.000 πολίτες.

Η πλατφόρμα και το sms

Η πλατφόρμα ώστε να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με την τρίτη δόση, θα ανοίξει την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου.

Μία ημέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες αυτοί θα λάβουν sms στο κινητό τους τηλέφωνο, που θα τους υπενθυμίζει και θα τους καλεί να κλείσουν το ραντεβού για την αναμνηστική τους δόση.

“Ακολούθως, ανάλογα και με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, θα προχωρήσουμε στο άνοιγμα της αναμνηστικής δόσης για τις υπόλοιπες κατηγορίες”, συμπλήρωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Πόσοι εμβολιασμοί έχουν γίνει μέχρι σήμερα

Νωρίτερα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους είχε δώσει στη δημοσιότητα τα τελευταία στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Όπως είπε, σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 23.000 εμβολιασμοί και η ημέρα αναμένεται να κλείσει με πάνω από 29.000 εμβολιασμούς.

“Πριν από λίγο ξεπεράσαμε τα 11.525.000 εμβολιασμούς, πάνω από 6.145.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση (ποσοστό 58,5% του γενικού πληθυσμού και 67,6% του ενήλικου πληθυσμού). Περισσότεροι από 5.780.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (55% του γενικού πληθυσμού και 64,2% του ενήλικου πληθυσμού)”, συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε την XanthiDaily σε όλες τις πλατφόρμες για να μαθαίνετε καθημερινά τα νέα της Ξάνθης:

Google News       Youtube    Twitter   Facebook     Instagram