Main Menu

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
15°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης – «Μοιράζει» κίνητρα σε εφήβους

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν από το βήμα της ΔΕΘ και από τον πρωθυπουργό ανακοινώσεις για κίνητρα που θα ωθήσουν τους νέους 12 έως 17 ετών να κλείσουν το…ραντεβού του με την επιχείρηση “Ελευθερία”. Μέτρα, που μπορεί να είναι ανάλογα με αυτό της κάρτας Ελευθερίας, η οποία, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, έδωσε ώθηση στην άνοδο του ρυθμού των εμβολίων στους νέους.

“Στην ομιλία του πρωθυπουργού οι νέοι θα βρίσκονται στο επίκεντρο. Και φυσικά θα υπάρχουν μέτρα και εξαγγελίες για το σύνολο της κοινωνίας. Στόχος είναι, τα πλεονεκτήματα και το όφελος, από μια Ελλάδα που αλλάζει και αναπτύσσεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς, να φτάσουν σε όλους με δικαιοσύνη και ταχύτητα. Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία που στηρίζεται στα αποτελέσματα της δουλειάς μας. Με ευαισθησία, με ανθρωπιά, με λογική και με σύνεση, προχωράμε σταθερά στην Ελλάδα της επόμενης μέρας. Και οι πολίτες ξέρουν ότι θα είμαστε δίπλα τους και δεν θα αφήσουμε κανένας να μείνει πίσω”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Τι άλλα μέτρα εξετάζονται

Το Σάββατο από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ξεδιπλώσει τον οδικό χάρτη των ελαφρύνσεων για τανοικοκυριά και τις επιχειρήσεις οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από τις καλύτερες των προβλεπόμενων στον προϋπολογισμό επιδόσεις του ΑΕΠ. Το πακέτο μέτρων της ΔΕΘ θα περιλαμβάνει:

  • Μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Περαιτέρω μείωση ασφαλιστικών εισφορών έτσι ώστε το 2022 να επιτευχθεί η συνολική μείωση 5% που είχε εξαγγείλει προεκλογικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2023.
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τον ιδιωτικό τομέα μετά το διετές πάγωμα και σε επόμενη φάση κατάργηση του μέτρου για τον δημόσιο τομέα και τους συνταξιούχους.
  • Κούρεμα του τέλους επιτηδεύματος.
  • Διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ 13% στον σερβιριζόμενο καφέ, τις μεταφορές και το τουριστικό πακέτο.
  • Ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων
  • Φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις που συγχωνεύονται.
  • Κίνητρα για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών
  • Αύξηση του προϋπολογισμού του επιδόματος θέρμανσης για τον χειμώνα 2021-2022.
  • Μεγαλύτερες εκπτώσεις στο ΚΟΤ για να αναχαιτιστούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος.

Ακολουθήστε την XanthiDaily σε όλες τις πλατφόρμες για να μαθαίνετε καθημερινά τα νέα της Ξάνθης:

Google News       Youtube    Twitter   Facebook     Instagram