Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Ξάνθη: Αργυρό μετάλλιο για νεαρό ποδηλάτη.

Τη 2η θέση και αργυρό μετάλλιο πέτυχε ο Ιωάννης Τσακμάκης του Ποδηλατικού Συλλόγου “Πήγασος” Ξάνθης συμμετέχοντας στην 15η Ανάβαση Μιτσικελίου 2021«Η σταθερή εμφάνιση του “Πηγάσου” Ξάνθης ανά το πανελλήνιο επιβεβαιώνει και αναδεικνύει για πολλαπλή φορά τη δομή και την αρετή των αθλητών του» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Συλλόγου, κος Μιχάλης Σπανίδης, στις «Καθημερινές Ιστορίες» (5-10-2021) και πρόσθεσε πως πρόκειται για έναν πολύ φορμαρισμένο ποδηλάτη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής για τη χρήση του ποδηλάτου σήμερα, σημείωσε ότι η χρήση του ποδηλάτου και η ενασχόληση με την ποδηλασία παρουσιάζει μια αυξητική τάση στις προτιμήσεις του κόσμου. «Πιστεύω ότι και οι κινήσεις των θεσμικών κατά τόπους φορέων να προσπαθήσουν να το εντάξουν στην καθημερινότητα έχουν ανταπόκριση» είπε. Σε σχέση με τις πόλεις σήμερα και τον τρόπο ζωής των κατοίκων πρόσθεσε «δε μπορούμε να αλλάξουμε όλη την πόλη, ούτε να γκρεμίσουμε και να χτίσουμε ξανά, ωστόσο, θα πρέπει να καταλάβουμε κάτι που το λέμε συνέχεια σαν «Πήγασος» ότι: «Το ποδήλατο είναι ισότιμο μέλος με τα υπόλοιπα οχήματα του ΚΟΚ αρκεί να μοιραζόμαστε με σεβασμό το οδόστρωμα και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Να τηρούμε τον ΚΟΚ και να μην κοιτάζουμε να έχουμε τον εγωισμό μέσα στην καθημερινότητά μας»».

Τέλος, ο πρόεδρος του «Πηγάσου» και έμπειρος ποδηλάτης και ο ίδιος σημείωσε «δεν πρέπει να ξεχνάει ο ποδηλάτης ότι είναι ο πιο αδύναμος κρίκος». Μάλιστα σε αυτό το σημείο έκανε τον παραλληλισμό με τον νεαρό που επιλέγει να μετακινηθεί με ηλεκτρικό πατίνι. «Είναι κι αυτός ο πιο αδύναμος κρίκος” είπε σημειώνοντας “είναι σαν να έχουμε ένα αβγό που αντιμετωπίζεται με μια πέτρα, με ένα μεταλλικό αντικείμενο, το αβγό θα σπάσει σε μια σύγκρουση» για να προσθέσει στέλνοντας το μήνυμά του σε όλους τους ποδηλάτες: «Θέλει οι κεραίες μας να είναι 100% τεταμένες, σε πλήρη διαθεσιμότητα και να μην υποτιμούμε τον συνάδελφο, οδηγό του τροχοφόρου ή του δικύκλου».

ert

Ακολουθήστε την XanthiDaily σε όλες τις πλατφόρμες για να μαθαίνετε καθημερινά τα νέα της Ξάνθης:

Google News       Youtube    Twitter   Facebook     Instagram