Main Menu

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
13°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Θράκη: Παραμένει στο νεκροτομείο, άταφος επί μήνες – Τι καταγγέλλει ο διοικητής του νοσοκομείου.

Στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης παραμένει εδώ και μήνες η σορός ενός άνδρα, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στον αύλειο χώρο του ΚΑΠΗ του δήμου.

Πρόκειται για άστεγο, κάτοχο δελτίου αιτούντος Διεθνούς Προστασίας, ο οποίος δεν είχε συγγενείς και κανείς δεν έχει μεριμνήσει προκειμένου να ταφεί.

Όπως αποκαλύπτει το enikos.gr, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Ρούφος σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης τονίζει ότι είναι αδιανόητο στις μέρες μας να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ιδίως από τη στιγμή που η Πολιτεία έχει θεσπίσει νόμο για την κάλυψη των δαπανών ταφής σε αυτές τις περιπτώσεις από τον Δήμο.

Είναι η δεύτερη επιστολή που στέλνει ο Διοικητής του νοσοκομείου στον Δήμαρχο της πόλης, καθώς είχε προηγηθεί σχετικό έγγραφό του πριν από λίγες ημέρες (6/10/2021).  Ο Διοικητής επανήλθε όμως σήμερα στο θέμα, καθώς ενημερώθηκε πως η σορός εξακολουθεί να βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου.

Ο κ. Ρούφος ζητεί από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης να τον ενημερώσει εάν τελικά θα μεριμνήσει για την ταφή του νεκρού άνδρα, ενώ τον καλεί να διερευνήσει τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του Δήμου γι’ αυτή την κωλυσιεργία.

Ακολουθήστε την XanthiDaily σε όλες τις πλατφόρμες για να μαθαίνετε καθημερινά τα νέα της Ξάνθης:

Google News       Youtube    Twitter   Facebook     Instagram