Main Menu

Δεν άντεξε η Φώφη Γεννηματά – Πέθανε στον Ευαγγελισμό

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 56 ετών το μεσημέρι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και νοσηλευόταν.

Η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο στις 12 Οκτωβρίου καθώς παρουσίασε υποτροπή η βασική της νόσος. Η είδηση πως η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο προκάλεσε κύμα συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο της χώρας προς το πρόσωπο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία έδωσε ξανά τη μάχη με τον καρκίνο.

Η νέα διάγνωση που έγινε κατα τη νοσηλεία της στον Ευαγγελισμό, δεν αφηνε σχεδόν κανενα περιθωριο στους ιατρούς για θεραπευτική αντιμετώπιση, καθώς ο καρκινος εντοπίστηκε στην κοιλιακή χώρα. Για «βαρια, μη αναστρέψιμη κατασταση» εκαναν λογο οι γιατροί, μόλις ολοκληρώθηκε ο κύκλος ολων των εξετάσεων, με την ιδια να ενημερώνεται για την κρισιμοτητα της καταστασης της.

Η Φώφη Γεννηματά μπήκε στον στίβο της πολιτικής φέροντας στις πλάτες της ένα πολύ βαρύ όνομα, εκείνο του Γεωργίου Γεννηματά, ο οποίος υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80. Ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο τον Απρίλιο του 1995, επτά μόλις μήνες μετά τον θάνατο της συζύγου του και μητέρας της, Κάκιας Βέργου.

«Παλεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Με επτά μήνες διαφορά έφυγαν οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν μαζί από δεκατριών χρόνων» έλεγε σε συνέντευξή της στον ALPHA πριν από ενάμιση χρόνο η Φώφη Γεννηματά.