Main Menu

Νέα μέτρα στην εστίαση από το Σάββατο στη Ξάνθη: Ποιοι θεωρούνται κλειστοί και ποιοι υπαίθριοι ανοιχτοί χώροι

Από το Σάββατο ξεκινούν και στη Ξάνθη οι σαρωτικοί έλεγχοι για την τήρηση των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους σε εστίαση και λιανεμπόριο, ωστόσο, απομένουν αρκετές διευκρινίσεις για να αποφευχθούν ξανά τα «παραθυράκια» και τα ευτράπελα.

Το βασικότερο που μπερδεύει τόσο πολίτες όσο και καταστηματάρχες είναι τι θεωρείται μικτός εξωτερικός χώρος όπου όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο, θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test για να μπορέσουν να καθίσουν.

Την Πέμπτη, ο Διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, αποσαφήνισε πού θα γίνονται οι έλεγχοι, πώς και τι θα ισχύει. Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν, οι κλειστοί και οι υπαίθριοι χώροι καθορίζονται όπως με τον αντικαπνιστικό νόμο.

Τι έλεγε ο αντικαπνιστικός νόμος; Ως εξωτερικοί χώροι θεωρούνται όσοι είναι περιμετρικά ανοικτοί σε δύο πλευρές τουλάχιστον και δεν είναι στεγασμένοι.

Όπως είπε ο κ. Μπίνης, «επιτρέπονται τα πλαϊνά από νάιλον σε 1,30 ύψος, όπως με τον αντικαπνιστικό. Αν έχει κλειστό σκέπαστρο -ανοιγόμενο ή μη- θεωρείται κλειστή πλευρά».

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

Ακολουθήστε την XanthiDaily σε όλες τις πλατφόρμες για να μαθαίνετε καθημερινά τα νέα της Ξάνθης:

Google News       Youtube    Twitter   Facebook     Instagram