Main Menu

Κέρδισε την Πορτογαλία η Εθνική Γυναικών στο Φίλλιπος Αμοιρίδης στη Ξάνθη και έκανε το 2/2.

Μετά την πειστική εμφάνιση και την νίκη στο Μάντσεστερ επί της Μεγάλης Βρετανίας, η Εθνική γυναικών έκανε το 2/2 στον όμιλό της για τα προκριματικά του Eurobasket 2023, αφού επικράτησε και απέναντι στην Πορτογαλία με 64-57  στο στάδιο Φίλλιπος Αμοιρίδης της Ξάνθης και βλέπει την πρόκριση από πολύ κοντά.

Οι παίκτριες του Πέτρου Πρέκα έβαλαν δύσκολα στις φιλοξενούμενες από την αρχή του παιχνιδιού, με την άμυνά τους να επιτρέπει μόλις 11 πόντους στο παθητικό για το πρώτο δεκάλεπτο (20-11). Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το υπόλοιπο του ημιχρόνου, με την Εθνική Ελλάδας να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 35-19.

Μετά την ανάπαυλα ήρθε η αντεπίθεση για την Πορτογαλία, με τις γηπεδούχες να βρίσκουν πιο δύσκολα τον δρόμο προς το καλάθι και να βλέπουν την διαφορά να μειώνεται. Οι δύο ομάδες μπήκαν στην καθοριστική περίοδο με το +8 υπέρ της Ελλάδας (47-39), η οποία τελικά κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα και πήρε τη νίκη που της δίνει επιπλέον χαμόγελα.

Η Άρτεμις Σπανού μέτρησε 18 πόντους για την Εθνική, ενώ είχε και 10 ριμπάουντ, σε μία μέρα όπου βραβεύτηκε για τις συμμετοχές της.