Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Επέτειος Πολυτεχνείου-Κάλεσμα του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης για πορεία τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

48 χρόνια πέρασαν από τον ηρωικό ξεσηκωμό της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στο 7χρονο δικτατορικό αντιφασιστικό καθεστώς των συνταγματαρχών. Η αντίσταση απέναντι στη Χούντα των Συνταγματαρχών, ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου για ψωμί, παιδεία, ελευθερία και δημοκρατία αποτελούν πολύτιμη πηγή γνώσης και έμπνευσης για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο.
48 χρόνια μετά πολλά από τα αιτήματα του τότε παραμένουν επίκαιρα παρά ποτέ .
Ο αγώνας για σχολεία δημόσια και δωρεάν χωρίς κατηγοριοποιήσεις απέναντι στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική ωθεί εμάς τους εκπαιδευτικούς να μην υποκύπτουμε στις απειλές και στις αντιδημοκρατικές ενέργειες του ΥΠΑΙΘ, ενέργειες που στοχεύουν στην καταστολή του αγώνα μας.
Ο αγώνας για την υπεράσπιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων απέναντι στο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο Χατζηδάκη καθίσταται αναγκαιότητα καθώς οι όροι εργασίας γίνονται όλο και δυσμενέστεροι σε ένα εργασιακό τοπίο που απορυθμίζεται μέρα με την ημέρα.
Αγώνας για ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας και κράτος πρόνοιας έτσι ώστε οι άνθρωποι να ζουν μια ζωή καλύτερη με κοινωνική δικαιοσύνη και συλλογική ευημερία για όλους και για όλες.
Ο Αγώνας για τη Δημοκρατία, για βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες καθίσταται επιτακτικός στις μέρες μας απέναντι σε πολιτικές υπονόμευσής τους. Είναι αναγκαίο να καταδικάσουμε και να αγωνιστούμε ενάντια στους νοσταλγούς των φασιστικών καθεστώτων απέναντι στους κήρυκες τους εθνικισμού, της μισαλλοδοξίας και της ακροδεξιάς ρητορικής.
Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης καλεί όλους τους συναδέλφους, τη νεολαία, τους εργαζόμενους να δώσουμε όλοι μαζί ηχηρό παρόν μνήμης αλλά και συνεχούς αντίστασης και αγώνα. Είναι χρέος μας να κάνουμε πράξη τα συνθήματα του Πολυτεχνείου για ψωμί, παιδεία ελευθερία.
Τιμούμε και κρατάμε «ζωντανό» το Πολυτεχνείο, τιμούμε τη 17η Νοέμβρη, τιμούμε τους αγώνες για μόρφωση, δουλειά, δημοκρατία, για κοινωνική δικαιοσύνη.
Συμμετέχουμε μαζικά τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα προστασίας στην πορεία τιμής, μνήμης και αγώνα στην πόλη μας.
Ξάνθη, Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021
Προσυγκέντρωση 17:00, στα Προκάτ του Πολυτεχνείου Ξάνθης