Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Η Alpha Bank υποστηρίζει τις αναπτυξιακές προοπτικές της Βόρειας Ελλάδας

H Alpha Bank δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τις περιοχές της Β.Ελλάδας και την αναπτυξιακή προοπτική τους πραγματοποίησε τριήμερη περιοδεία στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας, Ξάνθης,  Δράμας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης. Επικεφαλής της περιοδείας ήταν ο CEO Bασίλης Ψάλτης ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Διευθυντή Wholesale Banking Γιάννη Εμίρη και τους Διευθυντές Εμπορικής Τραπεζικής, Επιχειρηματικών Κέντρων και Δικτύου Καταστημάτων της Τράπεζας.

Οι επαφές που έγιναν στη Β.Ελλάδα αποτελούν ένα ακόμα «λιθαράκι» στην γέφυρα που χτίζει η Alpha Bank με τις επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα ιδιαίτερα μετά τα πρώτα επιτεύγματα του προγράμματος μετασχηματισμού the alpha blueprint στοχεύοντας στην παροχή υψηλού επιπέδου για τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις.

Στόχος για τα επόμενα τρία χρόνια είναι η διοχέτευση πόρων άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική οικονομία ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις για την επιστροφή της ανάπτυξης στις επιχειρήσεις της Β.Ελλάδας με επενδυτικά σχέδια που θα φέρουν στο «φώς» νέες θέσεις εργασίας.

Ο CEO του Ομίλου της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης δήλωσε:

«Έχοντας διαχρονικά το προνόμιο να βρισκόμαστε στο πλευρό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, στην Alpha Bank αναλαμβάνουμε την ευθύνη να στηρίξουμε ενεργά τις επιχειρήσεις της πατρίδας μας προκειμένου, αξιοποιώντας και τους πόρους των Ευρωπαϊκών Ταμείων, να επιχειρήσουν το αποφασιστικό βήμα για την περαιτέρω μεγέθυνση και τον εκσυγχρονισμό τους.

Η Βόρεια Ελλάδα διαθέτει το επιχειρηματικό δυναμικό για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση επιχειρηματικών πλάνων υψηλής προστιθέμενης αξία. Σε συνδυασμό με την γεωστρατηγική θέση της ως πύλης εξωστρέφειας προς τις παγκόσμιες αγορές, δύναται να αποτελέσει δυναμικό πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.

Στην Alpha Bank είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε με όλους τους τρόπους την υγιή επιχειρηματικότητα και την μετάβαση σε ένα βιώσιμο, πράσινο πρότυπο ανάπτυξης. Στηρίζουμε όχι μόνον τις μεγάλες αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Συμβάλλουμε, έτσι, ώστε όχι μόνον η ελληνική επιχειρηματικότητα αλλά, συνολικά, η κοινωνία μας να κάνει το άλμα προς το Αύριο».

Η Alpha Bank στέκεται διαχρονικά αρωγός στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των περιοχών της Β.Ελλάδας χρηματοδοτώντας επιχειρήσεις, επενδυτικά πλάνα και υποδομές.

Πιο αναλυτικά:

– χρηματοδότησε την επέκταση του Δικτύου Φυσικού Αερίου της Θεσσαλονίκης

– ήταν ο αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ στο έργο παραχώρησης της Εγνατίας Οδού

-πρωταγωνίστησε στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αερολιμένων στην εταιρεία Fraport που οδήγησε στην αναβάθμιση του αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης

Ταυτόχρονα ήταν δίπλα στους μεγαλύτερους ομίλους της Β.Ελλάδας, στους τομείς του:

-Λιανικού Εμπορίου

-του Τουρισμού

-την πρωτογενή παραγωγή

–τον αγροδιατροφικό τομέα

-την παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων

-τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το real estate

H στήριξη της Alpha Bank στην περιοχή της Θεσσαλονίκης είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. Ειδικά για τον συγκεκτριμένο νομό Θεσσαλονίκης, μέσα από το ευρύ δίκτυο καταστημάτων, η Τράπεζα εξυπηρετεί περισσότερους 600.000 ιδιώτες και 40.000 επιχειρήσεις στην περιοχή καλύπτοντας τις επενδυτικές, στεγαστικές, καταναλωτικές και επιχειρηματικές τους ανάγκες. Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η λειτουργία του νέου Επιχειρηματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση του επιπέδου υπηρεσιών και εξυπηρέτησης των επιχειρηματιών της περιοχής

Επίσης, η Τράπεζα υποστηρίζει τη δράση «Σινεμά για όλους» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δίνοντας δικαίωμα προσβασιμότητας σε τυφλούς, άτομα με προβλήματα όρασης, κωφούς και βαρήκοους, στέκεται δίπλα στους νέους σπουδαστές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής προσφέροντας υποτροφίες για την αναβάθμιση τομέων όπως η γεωργία και η οικολογία.

Η Alpha Bank με όλα τα παραπάνω δείχνει την σημαντική υποστήριξη της στην συμπρωτεύουσα

Ο επικεφαλής της περιοδείας ο  CEO B. Ψάλτης είχε επαφές με στελέχη της Τράπεζας με σκοπό την ανάπτυξη των σχέσεων του ομίλου με την τοπική κοινωνία, ενώ επισκέφθηκε και το δίκτυο καταστημάτων της περιοχής.