Main Menu

Νεκρός άνδρας σε χωριό της Ξάνθης- Βρέθηκε κρεμασμένος στην αποθήκη του σπιτιού του.

Στην Περιφέρεια ΑΜΘ για τα αιτήματα τους οι επαγγελματίες πράκτορες ΟΠΑΠ Ξάνθης και Κομοτηνής.

Την πόλη της Κομοτηνής και συγκεκριμένα τα γραφεία της Περιφέρειας ΑΜΘ επισκέφθηκαν επαγγελματίες Πρακτορείων ΟΠΑΠ από τη Ξάνθη και τη Κομοτηνή μετά την Πανελλαδική στάση εργασίας που πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα στα Πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Πρόθεση τους ήταν να συνομιλήσουν με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο και να του εκφράσουν τα παράπονα τους και τα αιτήματα τους χωρίς αυτό είναι δυνατό αφού ο Περιφερειάρχης απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων στη Χαλκίδα.

Παρόλα αυτά οι ιδιοκτήτες Πρακτορείων ΟΠΑΠ κατέθεσαν τα αιτήματα τους ενώ την Παρασκευή θα έχουν συνάντηση με τους Βουλευτές  Τσιλιγγίρη και Στυλιανίδη έτσι ώστε να τους μεταφέρουν τους προβληματισμούς τους για να βρεθεί μια λύση σε ένα κλάδο που έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία ειδικά μετά  τα τελευταία μέτρα της Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι τα αιτήματα τους για την αποφυγή της οικονομικής καταστροφής των Πρακτορείων ΟΠΑΠ είναι:

  1. Πρόβλεψη εναλλακτικών τρόπων λειτουργίας για τα καταστήματα μας (π.χ. play away) που θα επιτρέπουν την είσοδο και εξυπηρέτηση γρήγορων συναλλαγών με όλους τους πολίτες.
  2. Να επιτραπεί στα καταστήματα του δικτύου του ΟΠΑΠ η παραμονή όσων διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου, όπως συμβαίνει και σε άλλους κλάδους.
  3. Να μετακυλιστεί το βάρος της ευθύνης τήρησης των μέτρων (π.χ. κατοχή και επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού) στους πελάτες-καταναλωτές.

Να υιοθετηθούν επίσης μέτρα στήριξης που μπορούν να δώσουν άμεσα μια «ανάσα»

στα καταστήματα μας και να προλάβουν την οικονομική καταστροφή του κλάδου μας, όπως συγκεκριμένα:

  1. Άρση της υποχρέωσης περί επιστροφής οποιοδήποτε ποσού από τις ενισχύσεις που έχουμε εισπράξει με τη μορφή των προκαταβολών.
  2. Επιδότηση ενοικίου.
  3. Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων (εισόδημα και ρυθμίσεις).
  4. Ένταξη του κλάδου μας σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ.
  5. Κάλυψη του δώρου Χριστουγέννων, λαμβανομένων υπόψη των επιπρόσθετων μισθολογικών αναγκών που δημιουργούνται λόγω των επιβληθέντων μέτρων.

Ακολουθήστε την XanthiDaily σε όλες τις πλατφόρμες για να μαθαίνετε καθημερινά τα νέα της Ξάνθης:

Google News       Youtube    Twitter   Facebook     Instagram