Main Menu

Διαμαρτυρία 7 Δημοτικών Συμβούλων Ξάνθης για την καθυστέρηση ίδρυσης κέντρου συμβουλευτικής υποστήριξης για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Με αφορμή την ανακοίνωση του Δικτύου ανθρώπινων δικαιωμάτων και την ισότητα των φύλων, “Είμαστε Μαζί έχουμε Φωνή”, επτά Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ξάνθης καταθέτουν ερώτημα και διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση ίδρυσης Συμβουλευτικού κέντρου υποστήριξης  κακοποιημένων γυναικών στη Ξάνθη.

Αναλυτικά:

Από το Δίκτυο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα των φύλων, Είμαστε Μαζί έχουμε Φωνή, λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

 ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

 «Ο Δήμος Ξάνθης είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους της Ελλάδας που δεν διαθέτει συμβουλευτικό κέντρο υποστήριξης των γυναικών.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί θεωρούν πως στον 21ο αιώνα στις χώρες του δυτικού κόσμου δεν υπάρχουν ανισότητες με γνώμονα το φύλο, η πραγματικότητα έχει άλλη γνώμη. Η ενδοοικογενειακή βία, η σεξουαλική παρενόχληση-κακοποίηση, η αμφισβήτηση της αυτοδιάθεσης, οι γυναικοκτονίες, αποτελούν στοιχεία της καθημερινότητας για πολλές γυναίκες. Μέσα στην υγειονομική κρίση αυξήθηκαν κατακόρυφα τα περιστατικά τόσο έμφυλης όσο και ενδοοικογενειακής βίας, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το αίτημά μας είναι πιο καίριο από ποτέ.

Η έμφυλη βία δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων και πολιτισμών και όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την πραγματική ισότητα. Απαιτούμε και διεκδικούμε, κάθε γυναίκα που ζει στην Ξάνθη, να αισθάνεται ασφάλεια και να γνωρίζει πως μπορεί να βρει καταφύγιο όταν βιώνει οικογενειακή, εργασιακή και κοινωνική βία. Καμιά μας δεν πρέπει να αισθάνεται απροστάτευτη και μόνη.

Γι’ αυτό ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ και διεκδικούμε από τον Δήμο Ξάνθης  την ίδρυση συμβουλευτικού κέντρου υποστήριξης των γυναικών

 

Με το παραπάνω κείμενο το Δίκτυο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα των φύλων, Είμαστε Μαζί έχουμε Φωνή εδώ και έναν περίπου χρόνο διεκδικεί από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ξάνθης την ίδρυση ενός κέντρου συμβουλευτικής υποστήριξης για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Το προηγούμενο διάστημα η εβδομαδιαία δράση μας στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και η συνεχής συλλογή υπογραφών από πολίτες της Ξάνθης είχε ως αποτέλεσμα ο κόσμος της Ξάνθης να αγκαλιάσει το αίτημά μας, ενώ μέχρι στιγμής έχουμε συλλέξει πάνω από 1.000 υπογραφές από ανθρώπους που ζουν στην Ξάνθη. Στα πλαίσια των δράσεών μας το προηγούμενο διάστημα, αντιπροσωπεία του Δικτύου επισκέφτηκε τον Δήμαρχο στις 9/3/21 για να του γνωστοποιήσει το αίτημά μας, και ο ίδιος μας διαβεβαίωσε ότι θα επικοινωνήσει με την πρόνοια προκειμένου να υλοποιηθεί η ίδρυση του κέντρου συμβουλευτικής υποστήριξης. Με μεγάλη μας χαρά, έναν μήνα αργότερα, ακούσαμε την Γενική Γραμματέα του Δήμου σε συνέντευξη στο Δημοτικό ραδιόφωνο να διαβεβαιώνει τους/τις πολίτες της Ξάνθης ότι το ζήτημα έχει δρομολογηθεί. Έχουν πια περάσει περίπου 8 μήνες από τότε και η αδράνεια της Δημοτικής Αρχής γύρω από το συγκεκριμένο αίτημα είναι παροιμιώδης.

Με αφορμή την ανακοίνωση, σας ρωτάμε:

Γιατί καθυστερεί ο Δήμος την υλοποίηση της ίδρυσης του Συμβουλευτικού κέντρου υποστήριξης  κακοποιημένων γυναικών την οποία άλλωστε εδώ και μήνες έχετε εξαγγείλει;

Κρίνετε επιτακτικό τον προσανατολισμό του Δήμου μας σε άμεσες δράσεις και δομές που θα παρέχουν διέξοδο και ασφάλεια σε γυναίκες που βιώνουν ενδοοικογενειακή, εργασιακή ή κοινωνική βία;

Με τιμή

 

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι

Μελισσόπουλος Σάββας

Παπαχρόνης Γιάννης

Χατζηθεοδώρου Γιώργος

Λύρατζης Πασχάλης

Σταυρακάρας Παναγιώτης

Παπαδάκης Φάνης

Τσαρεκτσή Τζενάν

Τοπ Σινάν

Χαριτωνίδου Ειρήνη

Καλογερής Γεώργιος

Τσαϊρογλου Μάνια

Παπαϊωάννου Αριάνα

Ανταμπούφης Νίκος

Παππά Σοφία

Καφετζής Κώστας

 

Ακολουθήστε την XanthiDaily σε όλες τις πλατφόρμες για να μαθαίνετε καθημερινά τα νέα της Ξάνθης:

Google News       Youtube    Twitter   Facebook     Instagram