Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
17°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Πότε θα έρθουν στην Ελλάδα τα εμβόλια για παιδιά 5-11 ετών

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, ερωτώμενος σχετικά με το πότε θα φθάσουν στη χώρα μας τα εμβόλια για παιδιά 5-11 ετών και πότε θα δοθεί το “πράσινο φως” για να αρχίσει ο εμβολιασμός, τόνισε ότι “από τις επικοινωνίες μας με την Pfizer ξέρουμε πως το εμβόλιο δεν μπορεί να είναι στη χώρα μας νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου. Μιλάμε για την πρώτη παραλαβή ότι θα είναι από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά, το νωρίτερο, δεν ξέρουμε ακριβώς την ημερομηνία. Πριν από τις 20 Δεκεμβρίου γνωρίζουμε ότι δεν θα βρίσκεται το εμβόλιο στη χώρα μας”.

“Μέχρι να έρθουν τα εμβόλια θα έχουμε συγκεντρώσει ακόμη περισσότερα στοιχεία, αυτά που θέλουμε, για να τεκμηριώσουμε την απόφασή μας σχετικά με τον εμβολιασμό” υπογράμμισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στο ερώτημα σχετικά με το πότε θα αρχίσει ο εμβολιασμός των παιδιών αυτής της ηλικίας.

Η ίδια στη διάρκεια της ενημέρωσης, μιλώντας για τα παιδιά, είπε ότι η Επιτροπή σύντομα θα αποφασίσει αν θα εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer στις ηλικίες 5 έως 11 ετών. Το εμβόλιο αυτό ουσιαστικά είναι το ένα τρίτο της δόσης που χορηγείται στους ενήλικες. Τόνισε δε ότι είναι 90,7% αποτελεσματικό στα παιδιά με ήπιες ανεπιθύμητες παρενέργειες.