Main Menu

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ! Τροχαίο ατύχημα στην Ξάνθη- Τον χτύπησε, παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και εξαφανίστηκε

Το Xanthi TechLab, εντάσσεται στο Παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco NetAcad

Το Xanthi TechLab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, εντάσσεται και επίσημα στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων της Cisco, NetAcad, εγκαινιάζοντας μια ξεχωριστή συνεργασία. Oι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν νέες δεξιότητες και χρήσιμα εργαλεία δωρεάν και με πιστοποίηση εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς ο κύκλος μαθημάτων. Η νέα συνεργασία αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας.

Το Χanthi Techlab είναι το πρώτο από το δίκτυο των TechLabs/Αμερικανικών Γωνιών της χώρας που συνεργάζεται με την ακαδημία της Cisco αυξάνοντας τις ευκαιρίες για γνώσεις και εξωστρέφεια και για τα υπόλοιπα TechLabs. Το πρώτο μάθημα προγραμματίζεται να είναι η εισαγωγή στο cybersecurity (ασφάλεια διαδικτύου).

Η ένταξη του Xanthi TechLab στο δίκτυο Cisco Networking Academy, γίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα. Οι ψηφιακές δεξιότητες θα αποτελέσουν μοναδική ευκαιρία εξέλιξης για τους νέους και τους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής. Ανάμεσα στα αντικείμενα που θα προσφέρονται θα δοθεί έμφαση σε περιοχές όπως ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η παρακολούθηση και επίλυση προβλημάτων δικτύων επικοινωνιών, τα λειτουργικά συστήματα ανοιχτού κώδικα (Linux), κυβερνοασφάλεια, ΙοΤ, οι γλώσσες προγραμματισμού (Python, C, C++), κτλ.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων, NetAcad, της Cisco  παρέχει καινοτόμο διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό μέσω online πλατφόρμας, λογισμικό εξομοίωσης δικτύων, καθώς και δυνατότητα εκπαίδευσης σε πραγματικό δικτυακό εξοπλισμό. Από το 1997 που εγκαινιάστηκε το πρόγραμμα μέχρι και σήμερα, έχει επεκταθεί με 12.800 Ακαδημίες σε 180 χώρες, εκπαιδεύοντας συνολικά 12,9 εκατομμύρια μαθητές και απασχολώντας 29.400 εκπαιδευτές. Ο τρέχων συνολικός αριθμός εγγεγραμμένων μαθητών είναι 3 εκατομμύρια.

Το πρώτο course θα είναι η εισαγωγή στην κυβερνοασφάλεια (cyber security) και θα ξεκινήσει στις 20 Δεκεμβρίου υβριδικά.

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfcLN2dOgUxgt0U_3vpHkjfIXnWm6595zBrFlgxDuuy6t5ciw/viewform