Main Menu

Αδιανόητο συμβάν σε κηδεία στη Θράκη – Άνοιξαν το φέρετρο και είδαν λάθος νεκρό

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε σε κηδεία σε χωριό του Έβρου

Οι συγγενείς του νεκρού άνοιξαν για πρώτη φορά το φέρετρο στην εκκλησία προκειμένου να ξεκινήσει η νεκρώσιμος ακολουθία και σοκαρισμένοι διαπίστωσαν πως μέσα σε αυτό βρισκόταν κάποιος άγνωστος.

Το συμβάν έγινε πριν από περίπου 50 ημέρες στο χωριό Μαυροκκλήσι Σουφλίου.  Ένας ηλικιωμένος πέθανε από παθολογικά αίτια στην Αθήνα όπου ζούσε και η οικογένεια του αποφάσισε να ταφεί στον τόπο καταγωγής του. Την σορό του θα μετέφερε από την Αθήνα στο χωριό ένα γραφείο τελετών.

Οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία για το τελευταίο αντίο. Όταν όμως έφτασε η νεκροφόρα και άνοιξε το φέρετρο, σοκαρισμένοι διαπίστωσαν ότι ο νεκρός που υπήρχε μέσα δεν ήταν ο δικός τους άνθρωπος. Το γραφείο τελετών είχε μεταφέρει από την Αθήνα λάθος νεκρό.

Αμέσως ξεκίνησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με το συγκεκριμένο γραφείο κηδειών της Αθήνας και διαπιστώθηκε πως έγινε λάθος κατά την παραλαβή της σορού από το νεκροτομείο του νοσοκομείου. Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκαν οι συγγενείς του άλλου νεκρού, οι οποίοι ετοιμάζονταν να θάψουν έναν άγνωστο σε νεκροταφείο της Αθήνας.

Η κηδεία στο Μαυροκκλήσι αναβλήθηκε για την επόμενη ημέρα, το φέρετρο έκλεισε και παράλληλα άλλη νεκροφόρα ξεκίνησε από την Αθήνα για τον Έβρο, μεταφέροντας τον ηλικιωμένο κάτοικο που τελικά θάφτηκε στα νεκροταφεία του χωριού της περιοχής Σουφλίου.

Σημειώνεται πως στην περίπτωση που ο ηλικιωμένος είχε πεθάνει από κορονοϊό και το φέρετρο δεν ανοιγόταν για λόγους ασφαλείας, οι συγγενείς θα έθαβαν λάθος ανθρώπους. Αν και έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από το συμβάν, το θέμα συζητιέται ακόμη στο Μαυροκκλήσι και τα γύρω χωριά.

evros-news

Ακολουθήστε την XanthiDaily σε όλες τις πλατφόρμες για να μαθαίνετε καθημερινά τα νέα της Ξάνθης:

Google News       Youtube    Twitter   Facebook     Instagram