Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Αυτά είναι τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον, μοιάζουν με κοινό κρυολόγημα.

Η επέλαση της «Όμικρον» είναι πάρα πολύ έντονη και τα τελευταία κρούσματα μετρημένα με γονιδιακό έλεγχο είναι πάνω από 60% με αυτή τη μετάλλαξη.

Για έκρηξη νέων κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής «Όμικρον», έκανε λόγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό. Ο κυλιόμενος μέσος όρος των τελευταίων 7 ημερών εκτινάχθηκε κοντά στις 9.000 νέα κρούσματα, ενώ περισσότερες από 53.000 σήμερα νοσούν.

«Ποτέ δεν είχαμε ξαναδεί τέτοια κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων», είπε. Τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως νέους ηλικίας 18-34 ετών, με αποτέλεσμα να μειωθεί η διάμεση ηλικίας των νέων κρουσμάτων στα 29 έτη. Υπάρχει αύξηση της θετικότητας στο 2,7%.

Τα δεδομένα για την «Όμικρον»

Τα δεδομένα από τα εργαστήρια επιβεβαιώνουν την επικράτηση της «όμικρον», ενώ παράλληλα σημειώνεται πολύ σημαντική αύξηση στο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα, είπε η κυρία Παπαευαγγέλου. Σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου καταγράφεται στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες, και κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας σήμερα έχουμε περισσότερα δεδομένα με την παραλλαγή “όμικρον”. Διαφέρει σημαντικά από τα προηγούμενα στελέχη.