Main Menu

Mε σύμμαχο τον καιρό και μάσκες η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο ποταμό Κόσυνθο Ξάνθης.

Tηρώντας τα μέτρα προστασίας, με την χρήση μάσκας αλλά και σύμμαχο τον καιρό πραγματοποιήθηκε το πρωί τις Πέμπτης ημέρα των Θεοφανείων λίγ0 μετά τις 11  ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο ποταμό Κόσυνθο της Ξάνθης.

Αρκετό ήταν ο κόσμος που παραβρέθηκε στο ποταμό για να παρακολουθήσει την ρίψη του Τιμίου Σταυρού από τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ Παντελεήμων. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Ξάνθης κ Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωσταντίνος Κουρτίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

Mε μήνυμα του ο Μητροπολίτης Ξάνθης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού μίλησε στους πιστούς:

«Έχουμε ανάγκη από τον φωτισμού του Πανάγιου Πνεύματος για να διακρίνουμε πιο είναι το καλό στη ζωή μας, πιο είναι το συμφέρον στη ζωή μας. Εκείνου που χρειάζεται είναι να κρατήσουμε την ενότητα του λαού μας, γιατί κάθε φορά που ήμασταν ενωμένοι πραγματοποιήσαμε θαύματα, ενώ όταν μπήκε το μικρόβιο της διαίρεσης και της διχόνοιας, θρηνήσαμε συμφορές, φέτος δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί έστω και με περιορισμούς  ο Αγιασμός των Υδάτων παρουσία πιστών,” ενώ τέλος αναφέρθηκε ότι την προηγούμενη χρονιά, που κάτι τέτοιο είχε απαγορευτεί, ο ίδιος προχώρησε στη ρίψη του Τιμίου Σταυρού και τον Αγιασμό των Υδάτων τόσο στον Κόσυνθο όσο και στο Πόρτο Λάγος.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ακολουθήστε την XanthiDaily σε όλες τις πλατφόρμες για να μαθαίνετε καθημερινά τα νέα της Ξάνθης:

Google News       Youtube    Twitter   Facebook     Instagram