Main Menu

Πάνω από 300.000 οι εμβολιασμοί σε Ροδόπη και Ξάνθη

158.307 εμβολιασμοί κατά της Covid 19 πραγματοποιήθηκαν στη Ροδόπη. Οι 69.077 αφορούν και τις δύο δόσεις. Ενώ 24.173 άτομα έκαναν και την τρίτη δόση. 156.530 εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν στην Ξάνθη, οι 65.656 αφορούν και τις δύο δόσεις. Ενώ 26.822 κάτοικοι της περιοχής έκαναν και την 3η δόση.

«Ο Νομός Ροδόπης δεν ήταν ένας από τους Νομούς στους οποίους έγινε με μεγάλη πλειοψηφία το εμβόλιο, ούτε ένας από τους Νομούς αρνητών» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (4-1-2022) ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, ο κος Κ.Χαριτόπουλος.

Ο κος Κ.Χαριτόπουλος

«Σε σχέση με τους γειτονικούς Νομούς έχουμε έναν μικρότερο αριθμό κρουσμάτων, αυτό δείχνει ότι είμαστε καλύτερα με τους εμβολιασμούς χωρίς, όμως, να είμαστε τόσο πολύ καλά.» δήλωσε ο κος Χαριτόπουλος. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Ροδόπης υποστήριξε ότι θα πρέπει να πεισθούν “με επιχειρήματα και συζήτηση”, αυτοί οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν. «Ειδικά οι άνω των 50 ετών», όπως είπε, είναι « πολύ σημαντικό να πεισθούν και να εμβολιαστούν».
Όπως τόνισε ο κος Χαριτόπουλος το στοίχημα που βάζει το 2022 είναι το να μείνει κανείς ασφαλής. «Να πάρει ο καθένας για τον εαυτό του και τους ανθρώπους που αγαπάει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να μένει ασφαλής» είπε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε: Πρώτον, πλήρης εμβολιασμός. Δεύτερον, αποφυγή συνωστισμού και χρήση μάσκας. «Ας ελπίσουμε, χωρίς κι αυτό να είναι σίγουρο, ότι το επόμενο καλοκαίρι θα έχουμε απαλλαγεί από την Πανδημία. Είναι κάτι που κάποιοι το λένε, εγώ δεν μπορώ να το πω με απόλυτη σιγουριά γιατί ο ιός μεταλλάσσεται, δεν ξέρουμε αν θα μας φέρει και κάτι ακόμη, αν θα γίνει ενδημικός ή θα μείνει πανδημικός, όπως είναι, αλλά ας ελπίσουμε ότι η πανδημία θα τελειώσει ζώντας όπως πριν. Δυστυχώς, δεν τηρείται ό,τι ανέφερα. Υπάρχει μια κόπωση ιδιαίτερα στα νέα παιδιά» σημείωσε χαρακτηριστικά για να καταλήξει λέγοντας: «Δεν έχουμε κάτι καλύτερο να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό. Δεν υπάρχει από την επιστήμη αυτό μέχρι σήμερα».