Main Menu

Ξάνθη: Έρχεται ο “Διομήδης” με χιονοπτώσεις, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Νέα επιδείνωση του καιρού  προβλέπεται  στη χώρα μας, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις, τους πολύ θυελλώδεις ανέμους και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Η νέα κακοκαιρία θα έχει την ονομασία «Διομήδης».

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες, που εκδηλώνονται σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου από το πρωί σε αρκετές περιοχές της χώρας, αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να ενταθούν.

Meteo.gr: Κακοκαιρία το διήμερο Δευτέρα 10/01 - Τρίτη 11/01

Περισσότερο θα επηρεαστούν η Βόρεια Ελλάδα, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, οι χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται στα ορεινά, προοδευτικά θα επεκταθούν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων, ιδιαίτερα σε νησιωτικά τμήματα, ενώ πιθανότητα εκδήλωσης υδροσιφώνων εντοπίζεται σε τμήματα του Αιγαίου.

Η πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ για σήμερα και όλη την εβδομάδα

Δευτέρα (10/01/2022)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, οι οποίες από το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.