Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Γιατρός από τη Θράκη διώκεται επειδή γιατί χειρούργησε άστεγο πολίτη.

Απίστευτο και όμως ελληνικό, στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη καταξιωμένοι ιατροί του ΕΣΥ οι οποίοι καταδιώκονται, δέχονται εκφοβισμούς και υποτιμάται το έργο τους, απλώς και μόνο επειδή επιμένουν να τηρούν τον όρκο στον Ιπποκράτη.

Aυτό ακριβώς έκανε μία γιατρός η οποία κατάγεται από τον Έβρο και.. βρήκε τον μπελά της επειδή χειρούργησε άστεγο πολίτη!

Συγκεκριμένα πρόκειται για ασθενή, ο οποίος είναι άστεγος και κινδύνευε η όρασή του από υψηλότατη πίεση οφθαλμών! Απαγορευόταν να χειρουργηθεί. Αιτία ήταν η μη έγκριση της επέμβασης από την Επιτροπή Χειρουργείων, προβάλλοντας διάφορα γραφειοκρατικά αιτήματα και αδιαφορώντας μπροστά στην κρισιμότητα της κατάστασης.

Οι ιατροί όμως του συγκεκριμένου Τμήματος μέσα στους οποίους ήταν και η γιατρός από τον Έβρο, τήρησαν τον όρκο του Ιπποκράτη, τον χειρούργησαν ως έκτακτο περιστατικό και τον γλίτωσαν από βέβαιη τύφλωση! Ποιο ήταν το «ευχαριστώ»;

Η διοίκηση του νοσοκομείου κινείται εναντίον τους για παραβίαση λειτουργίας εκείνων, που σε ετήσια βάση εξυπηρετούν 10.000 ασφαλισμένους! Κινδυνεύουν με παραπομπή στο Πειθαρχικό.

Η περίπτωση της διευθύντριας του τμήματος Χρύσας Τερζίδου, η οποία χειρούργησε τον άστεγο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Παρέλαβε ένα μικρό τμήμα στο νοσοκομείο Πατησίων το κατέστησε ερευνητικό κέντρο, αποδίδει έσοδα 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τα απογευματινά ιατρεία αλλά καταδιώκεται διαρκώς από την διοίκηση που εκθέτει το Υπουργείο Υγείας.

Πηγή: Mε πληροφορίες από το newsbreak.gr