Main Menu

Εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης η υπόθεση του Φώτη Γριβάκη για το ατύχημα στην ΕΛΒΙΖ.

Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, η υπόθεση του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος στην ΕΛΒΙΖ, το Νοέμβριο του 2017, που στοίχισε τη ζωή στον Φώτη Γριβάκη ο οποίος ακόμη περιμένει δικαίωση.

Εκείνη την ημέρα και ενώ ο άτυχος εργαζόμενος με την ειδικότητα του θερμαστή εκτελούσε εργασίες στο λεβητοστάσιο της ως άνω επιχείρησης, προκλήθηκε έκρηξη με συνέπεια να εκτιναχθεί ο θανών φλεγόμενος και να καταλήξει στο δάπεδο. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ υπό αφόρητους πόνους διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, εισήχθη στην Εντατική Κλινική, όπου με εκτεταμένα ολοσωματικά εγκαύματα σε ποσοστό 90%, εξέπνευσε την επόμενη ημέρα 3/11/2017.

Ενόψει του ποινικού δικαστηρίου στις 01/02/2022, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, με την κατηγορία της Ανθρωποκτονίας από αμέλεια στο πρόσωπο του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΛ.ΒΙ.Ζ. Α.Ε., μετά την αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο Εισαγγελέας Ξάνθης καθώς και του αστικού δικαστηρίου στις 19/10/2022 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης, η οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου θα διεκδικήσει την δικαίωση της.