Main Menu

Καθημερινό φαινόμενο οι ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές απάτες στην Θράκη-Σε μια μέρα “άρπαξαν” συνολικά 11.000 ευρώ

Καθημερινό πλέον φαινόμενο είναι οι τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές απάτες με σκοπό την απόκτηση των κωδικών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς για  κλοπή χρημάτων στην περιοχή της Θράκης. Μόνο την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου είχαμε 3 τηλεφωνικές απάτες με συνολική λεία κοντά στα 11.000 ευρώ.

Στην Αλεξανδρούπολη:

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη ο οποίος την 1-2-2022 εξαπάτησε έναν ημεδαπό σε περιοχή του Έβρου. Αναλυτικότερα, ο δράστης, προσποιούμενος τον υπάλληλου λογιστικού γραφείου,  επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα και με διάφορες προφάσεις τον έπεισε να μεταφέρει από τραπεζικό του λογαριασμό και μέσω τραπεζικής εφαρμογής, συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.215 ευρώ.  Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 1-2-2022 εξαπάτησε αλλοδαπή στην Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα, η παθούσα έλαβε μήνυμα (sms), που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα, το οποίο την ενημέρωνε ότι ο λογαριασμός της έχει ανασταλεί και  εμπεριείχε σύνδεσμο (link), τον οποίο ακολούθησε, πληκτρολογώντας τους προσωπικούς της κωδικούς, με αποτέλεσμα οι δράστες να αφαιρέσουν από τον λογαριασμό της το χρηματικό ποσό των 1.480 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Στη Κομοτηνή:

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη ο οποίος την 1-2-2022 εξαπάτησε στην Κομοτηνή έναν ημεδαπό. Αναλυτικότερα, ο δράστης, προσποιούμενος τον λογιστή, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα και με διάφορες προφάσεις κατάφερε να αποσπάσει τραπεζικά του στοιχεία και να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των  3.000 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.