Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
12°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Συνάντηση του Σπύρου Τσιλιγγίρη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Υφυπουργό κ. Αμυρά.

Η συνάντηση με τον Υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος επικεντρώθηκε στις επικείμενες τροποποιήσεις των όρων χρήσης των περιοχών Νατούρα και της Συνθήκης Ραμσάρ.

Η αναπροσαρμογή των όρων χρήσης γης στο παραποτάμιο και παραθαλάσσιο μέτωπο και η ελάφρυνση του ασφυκτικού πλαισίου της Συνθήκης Ραμσαρ ήταν και είναι βασική μου προτεραιότητα και για αυτό το λόγο από την πρώτη μέρα της εκλογής μου με στοχευμένες ενέργειες πιέζω προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ειδική περιβαλλοντική μελέτη για τις περιοχές υπό καθεστώς προστασίας εντός της ΠΕ Ξάνθης αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους 2022 με σκοπό να καταστεί δυνατή η αναπροσαρμογή των χρήσεων γης σε περιοχές που διέπονται από την Συνθήκη Ραμσάρ.
Ο κ. Αμυράς τόνισε ότι η ολοκλήρωση των μελετών και η έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων αποτελεί προτεραιότητα του και προς αυτήν την κατεύθυνση συμφωνήσαμε σε στενή συνεργασία για την επιτυχή και ταχεία ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέα δεδομένα που θα επιτρέψουν την ήπια και πράσινη ανάπτυξη των εν λόγω περιοχών.

Κλείνοντας , με την μεταφορά των Δασικών Υπηρεσιών από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
έθεσα στον Υφυπουργό επί τάπητος το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υλοτομικοί συνεταιρισμοί.