Main Menu

Σοφία Ζαχαράκη: “24 ώρες στη Ξάνθη.”

Με μια ανάρτηση της η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε για την επίσκεψη της στην πόλη της Ξάνθης, για τις περιοχές που επισκέφθηκε όπως η ορεινή  Σταυρούπολη αλλά και για την παρουσία της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Εβραίων.

Αναλυτικά:

24 ώρες στην Ξάνθη το Σάββατο.

Με αφορμή την πρόσκληση του Δήμου Ξάνθης, του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου Ελλάδας, του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Κέντρυ Θράκης για τα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ολοκαυτώματος. Στη βάση του Μνημείου έχουν τοποθετηθεί 526 βότσαλα, όσοι οι Εβραίοι της Ξάνθης που εξοντώθηκαν.

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται και κουστούμι

Μπροστά του δυο σιδηροδρομικές ράγες που συμβολίζουν την πορεία τους προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Τρεμπλίνκα.
 Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα ένα εμβληματικό κτήριο της περιοχής, τον Πολυχώρο τέχνης και σκέψης – Οικία Μάνου Χατζιδάκι και ξεναγήθηκα στους χώρους που έζησε ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός. Έκπληξη της βραδιάς ήταν η μουσική επένδυση της βραδιάς με τραγούδια του μεγάλου συνθέτη υπό την επιμέλεια της καθηγήτριας πιάνου Εύας Ξανθοπουλίδου και τις δύο μαθήτριες της από το Εθνικό Ωδείο Ξάνθης.

 Μετά την πρωινή επιμνημόσυνη δέηση στο εβραϊκό νεκροταφείο Ξάνθης από τον Ραββίνο Θεσσαλονίκης Ααρών Ισραέλ, σε μια συγκινητική τελετή με ουσιαστικές ομιλίες έγιναν τα αποκαλυπτήρια και η οφειλόμενη τιμή στη μνήμη των Εβραίων της Ξάνθης.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Αμέσως μετά επισκέφθηκα την περιοχή της Σταυρούπολης ενώ στις όχθες του Νέστου συζητήσαμε για το σπάνιο οικοσύστημα που μπορεί να προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες οικοτουρισμού και εναλλακτικών δραστηριοτήτων.

 Αυθεντικά φιλόξενοι οι κάτοικοι της Σταυρούπολης με διάθεση για κουβέντα για τα ζητήματα καθημερινοτητας αλλά και την αγωνία για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος