Main Menu

Πλησιάζει η κακοκαιρία “Bianca” στη Ξάνθη-Πιθανή χιονόπτωση και μέσα στη πόλη.

Η κακοκαιρία με το όνομα “Μπιάνκα” άρχισε να οργανώνεται στην περιοχή της νότιας Αδριατικής και σιγά σιγά θα αρχίσει να επηρεάζει την δυτική Ελλάδα ενώ μέσα στην νύχτα θα αρχίσει να κινείται ακόμα ανατολικότερα.

Το πρωινό της Κυριακής θα μας βρει με πυκνή συννεφιά στα περισσότερα τμήματα της Θράκης ήδη από τις προμεσημβρινές ώρες περιμένουμε τα πρώτα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά τμήματα με γρήγορη ανατολική επέκταση.

Οι βροχές από νωρίς το μεσημέρι θα ενταθούν σε ολόκληρη την Θράκη ηπειρωτική και θαλάσσια κατά τόπους τα φαινόμενα ίσως έχουν έντονο χαρακτήρα.

Χιονοπτώσεις στα ημιορεινά-ορεινά τμήματα αρχικά πάνω από τά 400- 500 μέτρα κατά μέσο όρο.
Πιθανόν οι χιονοπτώσεις να έχουν έντονο χαρακτήρα και να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους στήν ορεινή ζώνη.
Από νωρίς το απόγευμα περιμένουμε μια σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τα υψόμετρα χιονοπτώσης να πέφτουν σταδιακά σε ολόκληρη την Θράκη.

Αργά το απόγευμα και προς τις πρώτες βραδινές ώρες στον βόρειο Έβρο οι βροχές θα μετατραπούν σταδιακά σε Χιονοπτώσεις, περιοχές κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα πιθανόν να έχουν και χιονοστρώσεις. Στο νότιο Έβρο περιοχή γύρω από την Αλεξανδρούπολη αλλά και στην πόλη οι βροχές θα συνεχιστούν μέχρι τα ξημερώματα.

Στην Ροδόπη αργά την νύχτα και προς τα ξημερώματα της Δευτέρας δεν αποκλείεται να δούμε νιφάδες και μέσα στην πόλη της Κομοτηνής αλλά κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού.

Στο νομό Ξάνθης περιμένουμε ανάλογες συνθήκες με κάποιες νιφάδες να πέφτουν μέσα στην πόλη μετά τα μεσάνυχτα.

Στην Σαμοθράκη ισχυρές βροχές με τα χιόνια μέχρι το βράδυ να κατέβουν αρκετά χαμηλά πιθανόν και κάτω από τα 500μετρα.

Καιρικά Νέα Θράκης

 

Ακολουθήστε την XanthiDaily σε όλες τις πλατφόρμες για να μαθαίνετε καθημερινά τα νέα της Ξάνθης:

Google News       Youtube    Twitter   Facebook     Instagram